Ako toto mohlo nebyť vopred naplánované? Vakcína od GSK proti ebole je zázračne pripravená k testovaniu na ľuďoch v priebehu pár týždňov, nie rokov

01.10.2014 11:35

Natural News1.X.2014Jonathan Benson

 

       Pôvodný článok How was this not planned in advance? Ebola vaccine magically ready for human trials in weeks, not years
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok — injekčná striekačka na zväzku bankoviek       Ďalším dôkazom, že západoafrická ebolová kríza je vysloveným podvodom, je novo navrhnutá vakcína proti ebole, ktorá tak príhodne čaká na testy na ľuďoch už po pár týždňoch, nie rokoch. Výskumníci z Oxfordskej univerzity vo Veľkej Británii sú pripravení začať na ľuďoch testovať vakcínu, ktorá sa — zdá sa — zázračne objavila z ničoho nič. Do konca tohto roka sa plánuje podať ju okolo 10.000 zdravým pracovníkom.

       Pokusná vakcína farmaceutického molocha GlaxoSmithKline (GSK), vyrobená v spolupráci s Federálnym výskumným ústavom zdravotníckym USA (National Institutes of Health = NIH), je teraz v zrýchlenom schvaľovacom konaní, zatiaľčo prebieha panika z toho, čo médiá nazývajú najhoršou epidémiou eboly v dejinách. Keďže svet je teraz „v krízovom režime“, spomínaná vakcína sa s najvyššou pravdepodobnosťou vyhne štandardnému procesu testovania bezpečnosti a namiesto toho bude urýchlene uvedená na trh pre čo najrýchlejšie zisky výrobcu.

       Podľa BBC News bežne trvá niekoľko rokov, kým je nová vakcína uvedená na trh. Rozsiahle skúšky (najprv na zvieratách a potom na ľuďoch) sú štandardnou súčasťou vývoja vakcíny, ktorá má zapezpečiť, že daná vakcína neublíži ľuďom a skutočne poskytuje deklarované prínosy.

       Vakcína proti ebole však bude zrejme testovaná len minimálne na iba 60 zdravých dobrovoľníkoch, ktorým bude vpichnutý genetický materiál, odvodený ako z eboly, tak aj z vírusu, ktorý bežne spôsobuje prechladnutie u šimpanzov. Tieto dve zložky sú údajne bezpečné — samozrejme, že sú, GSK — a nepredstavujú nijaké riziko nákazy.

       Prof. Adrian Hill, riaditeľ Oxfordského Jennerovho výskumného ústavu a vedúci klinických skúšok, povedal:

„Toto je pozoruhodný príklad, ako rýchlo môže postúpiť nová vakcína do klinického nasadenia pomocou medzinárodnej spolupráce.“

 

Obama posiela vojakov do Západnej Afriky, aby vytvorili očkovacie strediská

       Celé je to až príliš príhodné, no nie? Média agresívne strašia epidémiou eboly a náhle sa objaví čarovná očkovacia látka, ktorá má potenciál priniesť výrobcovi miliardy dolárov nových ziskov. A úrad, ktorý to všetko zastrešuje — NIH — akoby úplne náhodou vlastní patent na všetky vakcíny proti ebole, čo znamená, že vláda USA je v stave krásne sa nabaliť na tejto — možno falošnej — kríze.

       CDC (americká obdoba nášho Úradu verejného zdravotníctva SR — pozn.prekl.) je tiež namočené v tomto podvode, keďže už v roku 2007 si podalo vlastný patent na samotný vírus eboly, nárokujúc si na vlastníctvo v zásade všetkých ľudských foriem vírusu eboly. Koľká to korupcia! A väčšinová verejnosť nie je o nič múdrejšia. Hlúpo verí, že vláda koná v našom najlepšom záujme a chce nás iba chrániť.

       Je to klasický príklad hegelovskej dialektiky: vytvoríte problém, vyvoláte rozsiahly strach a paniku z tohto problému a potom je správny čas na predstavenie „riešenia“ tohto problému. Západoafrická epidémia eboly ide dokonale podľa tohto prefíkaného scenára, pričom cieľom hry sa javí byť zaočkovanie čo najviac ľudí proti ebole.

       Na zaistenie, aby k tomu v ohnisku epidémie došlo, Obamova vláda už ohlásila, že pošle 3.000 amerických vojakov, „aby vybudovali zdravotnícke zariadenia a vyškolili zdravotníkov, ako zastaviť šírenie tohto smrteľného vírusu.“ Inými slovami: vláda USA bude v prvej línii pri rozširovaní jej patentovaných vakcín, ktoré obsahujú čiastočky jej patentovaných vírusov eboly, medzi nič netušiacich chudákov, ktorí nebudú ani len tušiť, čo ich to postihlo.

 

Zdroje: