Dať sa zaočkovať proti chrípke?

22.01.2011 21:58

MUDr. Eva Augustínová

 

       Nie som zástancom vakcín. Začnem od imunitného systému.

       80% imunitného systému máme v črevách, ďalších 20% je v nosohltane, mandliach a slizniciach dýchacieho systému. Preto musíme dbať na dobrú stravu a dobrý stav čreva. Po narodení dostávame protilátky od matky materským mliekom, preto je dôležité dojčiť.

       Prvé mesiace života nie sme schopní si protilátky sami vyrábať, teda je absurdné dieťaťu pichať mikróby dokonca do krvi! Mikróby sa dostanú krvou do celého organizmu a s prídavnými látkami ako je ortuť, hliník, formaldehyd a ďalších 27 látok sa dostávajú cez nezrelú hemato-encefalickú bariéru priamo do mozgu, kde dôjde k jeho poškodeniu.

       Celé tisícročia u nás prebiehala "prirodzená" vakcinácia stykom mikróbov cez sliznice čreva, dýchacích ciest a kože. Deje sa tak väčšinou, keď dieťatko začne štvornožiť, oblizuje si pršteky a zoznamuje sa tak s mikróbmi v okolí. Dôjde k nákaze sprevádzanej teplotou, prípadne horúčkou (zvlášť u malých detí, dojčiat a batoliat), ktorej by sme sa nemali brániť podávaním liekov. Ide o prirodzenú odpoveď organizmu a jej potláčaním potláčame aj vývoj protilátok. Dôležité je piť veľa tekutín, jesť ovocie a zeleninu. Pridať vitamíny C a D.

       Mnoho ľudí bude oponovať, že sa znížila úmrtnosť na mnohé choroby. Súhlasím, ale musím pripomenúť, že je to nie vďaka vakcínam, ktoré nám vyrobili milióny autistov, detskej mozgovej obrny, autoimúnnych ochorení, cukrovky, roztrúsenej sklerózy či ALS, ale je to vďaka zvýšenej životnej úrovni, lepšiemu stravovaniu, kvalitnejšiemu bývaniu.

       Sama mám zlú osobnú skúsenosť s vakcínami. Môj otecko sa nechal bez môjho vedomia zaočkovať proti chrípke, hneď na to z plného zdravia ochorel, choroba sa šírila agresívne a zomrel do 6 týždňov. Ja to pripisujem vakcíne!

       Dnes sa s obľubou straší epidémiami. Tie bývali hlavne v čase vojen pre zlé životné podmienky a u obyvateľstva vysileného, podvýživeného a vystresovaného. Prejdite z umelých potravín na prirodzené, viac strukovín, semien, zemiakov, cibule, cesnaku, zázvoru, prirodzených bylinkových čajov namiesto koly a doprajte si dostatok spánku.