Exkluzívne: Informátor z GlaxoSmithKline vyšiel na verejnosť so šokujúcimi podrobnosťami o úplatkárstve, obchodníckych podvodoch a ďalších zločinoch tejto farmaceutickej firmy

14.07.2013 12:00

NaturalNews.com — 17.VII.2012Mike Adams

 

       Pôvodný článok Exclusive: Glaxo whistleblower goes public with shocking details of bribery, marketing fraud and other pharma crimes 
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

mrakodrap - sídlo GlaxoSmithKline       Zamestnanec firmy GlaxoSmithKline (GSK; de facto monopolný dodávateľ všetkých plne hradených vakcín pre povinné očkovanie detí na Slovensku — pozn.prekl.) a informátor Blair Hamrick pomohol pri tvorbe dejín medicíny. Spolu s kolegom Gregorym Thorpeom vyzvonil Blair zločinecké praktiky, ktoré sa dejú vnútri GSK a ktoré teraz viedli k najväčšiemu priznaniu zločinov a peňažnému vyrovnaniu v dejinách západnej medicíny. GSK zaplatí pokutu 3 miliardy dolárov po priznaní sa k viacerým zločinom. (https://www.naturalnews.com/036416_GlaxoSmithKline_fraud_criminal_charges.html)

       Blair nedávno poskytol Mikeovi Adamsovi videorozhovor pre Health Ranger Report. V tomto úchvatnom rozhovore Blair popisuje svoje poznatky z prvej ruky o „podplácaní“ lekárov, tlačení na predaj liekov mimo schválené indikácie (choroby), protizákonnom predaji liekov deťom, o tom, ako 80% všeobecných lekárov chcelo byť „na výplatnej páske“ a ďalšie úžas vzbudzujúce podrobnosti zo zákulisia zločinne prevádzkovanej lekárskej mafie, známej ako „Big Pharma“ (farmaceutický moloch).

       Celé video nájdete na YouTube tu: https://www.youtube.com/watch?v=y_RJ9QPG70U a na TV.NaturalNews.com tu: https://tv.naturalnews.com/v.asp?v=1FE6404520AA77A877753AA936722510

       Blaira Hamricka vyspovedal Mike Adams v utorok 17.VII.2012 aj v Alex Jones Show (https://www.infowars.com/). Tí, čo zmeškali živé vysielanie, si môžu stiahnuť zvukový záznam z archívu Alex Jones Show na https://www.prisonplanet.tv/ (archív je spoplatnený — pozn.prekl.). Nižšie uvádzame textové prepisy vybraných vyjadrení Blaira Hamricka z vyššie uvedených videí.

 

Najhoršie rozhodnutie, aké kedy farmaceutická firma urobila

       Peňažné vyrovnanie vo výške 3 miliardy dolárov bolo dosiahnuté s pomocou právnickej firmy Kenney & McCafferty (https://quitam-lawyer.com/), špecializujúcej sa na informátorské prípady (informátor = angl. whistleblower, doslova preložené: ten, kto zapíska na píšťalke = človek z vnútra firmy alebo úradu, ktorý zverejní utajované protizákonné konanie svojho zamestnávateľa — pozn.prekl.).

       Informátorov právnik Tavy Deming z firmy Kenney & McCafferty povedal (https://www.prnewswire.com/news-releases/glaxosmithklines-gsk-3-billion-whistleblower-settlement-has-paid-for-one-of-americas-most-expensive-failed-corporate-internal-investigations-qui-tam-whistleblowers-attorneys-say-161083505.html):

„Keď boli naši klienti vyhodení z ich miest v marketingu, GSK mal dôkaz o protiprávnom predaji liekov na predpis mimo schválené indikácie. Naši klienti správne nahlásili tieto obchodnícke zločiny vedeniu spoločnosti v roku 2001. Následné vnútorné vyšetrovanie GSK si overilo ich obvinenia, ale GSK nepodnikol nič k náprave veci, čím si vybral ťažké zisky na úkor dodržiavania zákona a bezpečnosti pacientov.

       GSK mohol ušetriť stovky miliónov dolárov, snáď miliardu alebo viac z tejto 3-miliardovej pokuty, ktorú dnes zaplatil, keby dotiahol do konca vyšetrovanie, ktoré spustil v oblasti ľudských zdrojov a dodržiavania zákonov. Namiesto toho GSK ignoroval dôkazy o protiprávnom predaji a uplácaní všeobecných lekárov. Keď sa pozriete na presnosť a podrobnosť písomných sťažností Grega Thorpeho, ktoré boli adresované najvyššiemu vedeniu GSK, je neuveriteľné, že GSK nepodnikol nič k náprave veci. Ani nie o 10 rokov neskôr GSK v zásade pripúšťa, že Thorpe mal v roku 2001 pravdu. Bolo to veľmi, veľmi, veľmi dlhých 10 rokov pre informátorov Thorpeho a Hamricka.“

 

Písomnosti zo súdu odhaľujú ešte viac podrobností

       Nasledujúci PDF dokument obsahuje vybrané stránky zo „7. dodatočnej žaloby“, zaslanej krajskému súdu v Massachusetts, kde Gregory Thorpe a Blair Hamrick žalujú Smith Kline Beecham a GlaxoSmithKline (Smith Kline Beecham je predchodcom GlaxoSmithKline pred spojením s Glaxo Wellcome — pozn.prekl.). Tento dokument obsahuje niektoré všeobecné obvinenia voči GSK: https://www.naturalnews.com/files/GSK_7th_amended_complaint_Select_Pages.pdf

       Tieto obvinenia sú rozsiahle a znepokojujúce, napr.:

Od roku 1997 až do súčasnosti marketingový plán GSK, zostrojený na vyššej úrovni vedenia, zneužíval vládou platené zdravotnícke programy, ako sú Medicaid a Tricare, s priamym a úmyselným účinkom spôsobiť odoslanie falošných žiadostí do takýchto programov, ako je tu uvedené.

       GSK protiprávne a podvodne propagoval a predával svoje lieky na neschválené, lekársky neoprávnené indikácie... Ako súčasť tejto stratégie sa GSK zjavne a agresívne zameral na všeobecných lekárov, identifikovaných metódami na sledovanie lekárskych predpisov, ktorí mali najväčší počet pacientov, zahrnutých do vládou platených zdravotníckych programov, ako je Medicaid a Tricare.

       GSK vyplácal protiprávne odmeny (t.j. úplatky) všeobecným lekárom a iným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti za účelom a s úmyslom presvedčiť týchto lekárov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, aby na oplátku predpisovali lieky od GSK, čo je porušením federálneho proti-úplatkového zákona a podobných zákonov žalujúcich štátov USA:

       Vrcholní vedúci pracovníci GSK, vrátane (ale nielen) výkonného riaditeľa GSK J.P.Garniera, súčasného riaditeľa oddelenia farmaceutických operácií Davida Stouta, námestníka riaditeľa oddelenia farmaceutík (a bývalého riaditeľa oddelenia farmaceutických operácií) Roberta A. Ingrama, staršieho zástupcu riaditeľa Stana Hulla, krajského riaditeľa Mikea Bennetta a zástupcu výkonného riaditeľa a riaditeľa právneho oddelenia Arjuna Rajaratnama, si boli vedomí protiprávnych obchodných stratégií GSK a zohrali aktívnu úlohu v podpore a propagovaní týchto stratégií.

 

Dych-vyrážajúce tvrdenia informátora Blaira Hamricka

       Nasledujúce výroky povedal Blair Hamrick v rozhovore s Mikeom Adamsom pre Health Ranger Report. Celé video si môžete pozrieť tu:
https://tv.naturalnews.com/v.asp?v=1FE6404520AA77A877753AA936722510

       Ako to celé začalo:

Začalo to diskusiou o tom, kam GSK smeruje a ako došlo k obratu v GSK, keď od nás žiada neetické a protiprávne konanie. Predaj liekov na neschválené indikácie. Predaj liekov deťom, keď v príbalovom letáku daného lieku sa výslovne uvádza, že nemá byť podávaný deťom do 18 rokov, ale oni nás výslovne žiadali predávať tieto lieky práve deťom.

       Nácvik predaja mimo schválené indikácie:

Keď sme mali krajské stretnutia, cvičili nás, ako predávať lieky mimo schválené indikácie. Napr. ako nájsť vhodné výrobky, trebárs Wellbutrin, ktorý je indikovaný na depresie, ale vtedy očividne neboli spokojní s objemom peňazí, ktoré na ňom zarábali, tak ho začali tlačiť ako liek na chudnutie, pre deti, pre sexuálne dysfunkcie. Pravdepodobne ste počuli ten výrok, ten reklamný slogan bol určený lekárom, ktorých ste mohli vidieť len na pár sekúnd. Hej, doktorko, zapamätajte si, že Wellbutrin je šťastný, nadržaný, štíhly liek. To sú slogany, ktoré tučným písmom zapíšu meno lieku do lekárovej mysle a podvedú ho, aby predpisoval lieky, ktoré nemusia byť pre daného pacienta vhodné.

       To bolo pre prípad, keď ste mali len minútku na rozhovor s lekárom. Zapamätajte si, Wellbutrin je šťastný, nadržaný, štíhly liek. Teraz, keby ste dostali príležitosť porozprávať sa s daným lekárom dlhšie, mohli by ste potom začať hovoriť o veciach ako intimita a depresie, a ako s konkurenčnými liekmi (napr. Paxil) majú pacienti problémy so svojím libidom, a možno miesto nich použiť Wellbutrin, lebo zvyšuje libido, takže v závislosti od toho, ktorý liek ste mali propagovať predovšetkým, cvičili nás v odhaľovaní lekárových cieľov a potom, aby sme sa vrátili a otočili to tak, že lekár začne predpisovať náš liek.

       O predaji mimo schválené indikácie:

Keď firma aktívne predáva nejaký liek, ktorý nie je indikovaný na danú chorobu, je to porušením zákona... A takéto veci sú v GSK na dennom poriadku.

       O prekrúcaní nežiaducich účinkov:

Týmito štúdiami vás cvičia zamerať sa na to, ako dobre liek funguje, ale nehovoriť veľa o nežiaducich účinkoch. V skutočnosti o tom vôbec nechcete hovoriť. Ak sa lekár opýta, môžete odpovedať, ale treba to prekrútiť veľmi pozitívnym spôsobom, napr.:

        Nuž, pán doktor, nespavosť [nežiaduci účinok] je dočasná. Je to teda problém len prvých pár dní. Akonáhle si pacienti na tento liek zvyknú, nespavosť pominie. Je to teda takéto prekrúcanie.

       Napr. liek Advair na astmu. Vyšli na povrch údaje, ktoré ukazovali nárast úmrtnosti u černochov. Štúdia teda bola zastavená, v príbalových letákoch boli varovania v čiernych obdĺžnikoch. Učili nás hovoriť lekárom: Nuž, pán doktor, viete, že väčšina ľudí nižšieho socio-ekonomického postavenia neberie svoje lieky tak, ako by mali, takže s Advairom sa nemusíte obávať, že pacienti neberú svoje inhalačné kortikosteroidy, pretože Advair je kombináciou inhalačného kortikosteroidu a dlho-trvajúceho beta-agonistu. Je to teda vždy nejaké prekrútenie, takže v zásade (podľa našej sťažnosti) zobrali veľmi nebezpečný následok užívania lieku (štúdiu) a snažili sa to prekrútiť a podať pozitívne.

       O zodpovednosti GSK za výrobky, čo poškodzujú spotrebiteľov:

Keď sa pozriete na liek ako je Wellbutrin, má výskyt kŕčov u 1 z 1000 pacientov, ale keď ste Vy tým jedným z 1000, je to pre Vás 100%. A tak sme sa pýtali: keď má dieťa kŕče, kto je zodpovedný? Lekár? Ja? GSK? Kde končia peniaze? A nanešťastie, vo svete korporácií je tak veľa závojov ochrany, že... oni sú žalovanou korporáciou, čo nie je nič iné, než stôl, plný právnikov, a nikto nenesie zodpovednosť.

       Je to odporné a nechutné. Podľa mňa nemajú absolútne žiadne ohľady na drahocenný ľudský život... Ja som si však nevytrpel nič v porovnaní s rodičom, ktorého dieťa spáchalo samovraždu, súc nadrogované Paxilom. Predstavte si, aké hrôzostrašné to je. Je to tak ohavné! Hovoríme podľa mňa len o zlej firme, riadenej zlými ľuďmi.

       O trestnej zodpovednosti výkonných riaditeľov firmy za ich činy:

Kedy sa verejnosť rozzúri a povie si: „Čo je veľa to je veľa!“? Pretože takéto správanie sa bude pokračovať, pokým za to niekto nepôjde do basy. Ubližujú našim deťom. Je to odporné, amorálne, neetické a pre firmu, ktorej sloganom je „Byť aktívnejší, cítiť sa lepšie a žiť dlhšie“, ktorá sa potom skrýva za tento slogan, zatiaľčo hovoríte, že vaši obchodní zástupcovia predávajú deťom lieky mimo schválené indikácie... Akým zlovoľným sa to ešte stane? Horšie, než to je, to už snáď ani nemôže byť!

 

Protiprávne odmeny a úplatky lekárom

       Po tom, ako som bol 2 roky v GSK, som bol povýšený na špeciálne miesto, zvané „špecialista na oblasť liečby“. Takže jedna z mojich pracovných povinností bola zháňať miestnych rečníkov, ktorí budú prednášať iným lekárom, aby sme týchto rečníkov vyškolili ohľadne našich liekov. Zoberiete ich cestou najmenšieho odporu, ktorou sú odmeny.

       Najprv musia začať predpisovať daný liek, a keď ho nepredpisujú dostatok, musíte ich o tom upovedomiť. Potom prednášajú 30 minút za 2.000 dolárov — za čokoľvek do 500 do 2.500 dolárov — a potom ak posolstvo, ktoré hovoria, nie je práve to, čo chcete, tak ich poučíte, že toto je vaše marketingové posolstvo, toto je to, o čom chcete, aby hovorili ostatným lekárom... Takže áno, videl som to na vlastné oči.

       Mal som aj takých lekárov, že keď som vošiel do ich ambulancie a keď zistili, že som špecialista na oblasť liečby, tak hovorili: „Hej, môžem pre vás robiť rečníka?“ Lebo to sú peniaze navrch. Jestvujú dokonca aj takí lekári, že zarobia na rečníckych turné toľko peňazí, že si začínajú najímať diplomované zdravotné sestry alebo iných lekárov, aby sa starali o ich pacientov, a potom idú do svojej ambulancie len 2x–3x do mesiaca. To preto, lebo veľa dní strávia prednášaním. Je to také výnosné... Môžu zarobiť aj 6.000 dolárov za deň, ak majú ten deň tri polhodinové prezentácie. A väčšina prezentácií aj tak pochádza z marketingového oddelenia GSK.

       V čase, keď som opustil GSK, mali vyše 40.000 rečníkov.

       Podľa súdnych spisov si GSK vytvoril sieť „rečníkov“ (t.j. hlavne lekárov, dostávajúcich úplatky za predpisovanie liekov) v počte 49.000.

 

Zdroje:

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi vyše 3 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Exkluzívne: Informátor z GlaxoSmithKline vyšiel na verejnosť so šokujúcimi podrobnosťami o úplatkárstve, obchodníckych podvodoch a ďalších zločinoch tejto farmaceutickej firmy

- prispievajte Pente -

alenka | 15.07.2013

Penta ide iba po takých oboroch podnikania, kde majú zaistený zisk, preto skupuje lekárne v Evrópských štátoch - nezabudnite sa dať preočkovať napríklad proti kliešťom, aby mali Penťáci vyššie zisky, ha,ha,ha...

-

Guess | 14.07.2013

Vypadá to, že konečně nastal věk pravdy.

GaluSKa

BuG.ToM | 14.07.2013

Som zvedavý, ako budu teraz právnici z GaluSKy reagovat, že kto pošpinil to "dobré" meno, ktoré je ponorene v močovke už hodne dávno a pár metrov pod hladinou.. :)

Lekár rečník

ferko | 14.07.2013

Nie je jedným z nich aj Múdr.y Lipták? Ktovie koľko je ich na Slovensku v oblasti vakcinológie?

Re:Lekár rečník

Helena | 14.07.2013

Teraz som si na niečo spomenula. Bývam v Bratislave vedľa polikliniky Ružinov. Pamätám keď bolo očkovanie proti prasačej chrípke. Boli tu duá (lekár + sestrička) čo schmatli dôchodcu a násilne zaočkovali. Istotne túto "námahu" nevyvinuli zdarma.

Re:Lekár rečník

Anett | 15.07.2013

Hmm, keby len on... :) aj u nas (ako všade) majú svoju sieť recnikov alebo skolitelov...peknym príkladom je zoznam lekárov, ktorí Skolia ostatných lekárov cez Mediforum patriace pod GSK - napr. Tzv. "Škola ockovania" - sú tam ako "Rečníci" všetky vakci-celebrity, ktoré az hystericky obhajuju ockovanie a bagatelizuju neziaduce účinky pri každej príležitosti v médiách - takze zadarmo to určite nerobia...všade stále tie iste dobre zname mená...

Re:Lekár rečník

Ing. Marián FILLO | 15.07.2013

Ono je na Slovensku veľmi ťažké nájsť vôbec jedného mediálne známeho obhajcu očkovania, ktorý by nebol nikdy v živote platený ani GSK, ani Pfizerom, ani Merckom, ani Sanofi Pasteur, ani Baxterom, ani Novartisom... Extrémne ťažké. Vlastne o takom neviem...

Senior

Helena | 14.07.2013

Toto je otrasný článok. Ja som ho prečítala keď sa objavil v angl. na webe naturalnews.
Ja sa už bojím hovoriť známym čo čítam na www.naturalnews.com lebo mi povedia, že nie som pozitívna.
Dnes na www.aircrap.org som si vypočula video ako sa robí depopulácia (pochopiteľne aj očkovanie tam bolo spomenuté).

Záznamy: 1 - 8 zo 8

Pridať nový príspevok