Japonské ministerstvo zdravotníctva prestalo odporúčať očkovanie proti HPV

16.06.2013 10:21

The Japan Times News15.VI.2013

 

       Pôvodný článok Cervix vaccine issues trigger health notice
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Ministerstvo zdravotníctva Japonska vydalo celoštátny obežník o tom, že očkovanie proti rakovine krčka maternice (v skutočnosti ide o očkovanie proti ľudskému papilómovému vírusu = Human Papilloma Virus = HPV ― pozn. prekl.) by už nemalo byť odporúčané pre dievčatá vo veku 12 až 16 rokov, pretože bolo nahlásených niekoľko nežiaducich reakcií na príslušné očkovacie látky.

       „Je potrebné okamžite zozbierať informácie, aby sme zistili, ako často sa tieto nežiaduce účinky vyskytujú,‟ povedala Mariko Momoi, predsedníčka výboru pri Ministerstve zdravotníctva, práce a sociálnych vecí Japonska, ktorý rozhodol o pozastavení odporúčania. Mariko Momoi je zástupkyňou riaditeľa Medzinárodnej univerzity zdravotníctva a sociálnych vecí.

       Očkovanie proti HPV bolo pridané do očkovacieho kalendára nedávno ― po nadobudnutí platnosti novely Zákona o preventívnom očkovaní v apríli 2013. V Japonsku je rakovina krčka maternice druhým najčastejším druhom rakoviny (hneď po rakovine prsníka) u žien vo veku 20 až 39 rokov a odhaduje sa, že postihne ročne takmer 9.000 žien.

       Napriek tomuto obežníku, vydanému v piatok (14.VI.2013), väčšina krajských vlád pravdepodobne naďalej ponechá toto očkovanie na zozname plne hradených očkovaní. Istý ministerský úradník však povedal, že zaočkovanosť istotne prudko klesne.

       V Japonsku (i na Slovensku ― pozn. prekl.) sa používajú dve očkovacie látky proti HPV: Cervarix od spoločnosti GlaxoSmithKline z Veľkej Británie a Gardasil (na Slovensku sa predáva pod značkou Silgard ― pozn. prekl.) od spoločnosti MSD (= Merck, Sharp & Dohme) z USA, kde pôsobí pod značkou Merck & Co.

Mika Macufudži (v strede) odpovedá na otázky novinárovMika Macufudži (v strede fotografie), predstaviteľka Združenia rodičov obetí očkovania proti HPV, odpovedá na otázky novinárov na japonskom ministerstve zdravotníctva v piatok 14.VI.2013.

       46-ročná Mika Macufudži, predstaviteľka Združenia rodičov obetí očkovania proti HPV, povedala, že toto rozhodnutie výboru ministerstva zdravotníctva je „veľkým krokom vpred‟. Jej dcéra, očkovaná Cervarixom v roku 2011, už nedokáže chodiť a teraz je na vozíčku. Toto združenie požaduje úplné zastavenie tohto očkovania.

       Spomínaný výbor sa vyjadril, že je vysoko pravdepodobné, že dlhodobá bolesť bola spôsobená niektorou z týchto očkovacích látok. Dospel k záveru, že aktívne odporúčanie očkovania proti HPV preto treba stiahnuť, až kým nebudú k dispozícii úplné údaje o jeho nežiaducich účinkoch.

       Ministerstvo povedalo, že toto je druhýkrát, čo pozastavilo odporúčanie k plošnému očkovaniu. Prvýkrát sa tak stalo, keď v roku 2005 vyvstali problémy s očkovaním proti japonskej encefalitíde.

       V roku 2011 však bolo kvôli úmrtiam štyroch detí zhruba na mesiac pozastavené očkovanie vakcínami Prevenar od firmy Pfizer a ActHib od firmy Sanofi Pasteur.

       Výbor sa sústredil na 38 dievčat, očkovaných proti HPV, ktoré hlásili rozsiahle bolesti. Po zvážení načasovania ich príznakov dospel výbor k záveru, že príčinnú súvislosť s očkovaním v mnohých prípadoch nemožno vylúčiť.

       Doposiaľ bolo hlásených 245,1 nežiaducich účinkov v prepočte na milión očkovaných osôb po očkovaní Cervarixom a 155,7 na milión očkovaní Gardasilom ― čo je viac než u dvoch iných vakcín, ktoré sa týkajú oboch pohlaví a ktoré boli pridané do očkovacieho kalendára približne v tom istom čase. (Pozn. prekl.: Neviem ako v Japonsku, ale na Slovensku sa hlási menej než 1% skutočného počtu nežiaducich účinkov. Okrem toho, základné očkovanie proti HPV pozostáva z troch dávok, takže počet nežiaducich účinkov v prepočte na milión očkovaných osôb bude zrejme o poznanie vyšší.)

       Hlásení nežiaducich účinkov tých druhých dvoch vakcín bolo 89,1 na milión očkovaní u pneumokokových vakcín a 67,4 na milión očkovaní u vakcín proti japonskej encefalitíde.

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Japonské ministerstvo zdravotníctva prestalo odporúčať očkovanie proti HPV

....

... | 06.11.2014

Jen by mělo být také řečeno, že imunitní systém Japonců je jiný, než Evropanů. Takže studie tam, není studií relevantní zde. O tom, že výsledky mohou být podobné se nepřu.

found evidence the vaccine was being used to sterilize women

Lekno | 18.06.2013

...

Last week Japan’s Health and Welfare Ministry announced it was no longer going to administer HPV vaccines after they were found to be ineffective at preventing cervical cancer. What the Japanese news reports failed to mention is that investigators found evidence the vaccine was being used to sterilize women and that criminal charges were being prepared against Japan Medical Association and pharmaceutical company executives. This trail will lead to the World Health Organization and from there to the population reduction efforts of the eugenicist families like the Rockefellers and Bushes. Translation: they will be facing provable criminal charges of mass murder.

...

Re:found evidence the vaccine was being used to sterilize women

Helena | 19.06.2013

Ako vidíme vytvára sa neplodnosť pomocou vakcín, gmo...
Ale nielen to, ako ľudia z vakcín, gmo ochorejú. Aký je nárast rakoviny, napr. aj v mojom okolí.

Re:Re:found evidence the vaccine was being used to sterilize women

Helena | 19.06.2013

Pred pár dňami bol článok na www.pravda.sk interview s bratislavským onkológom MUDr. Bellom - kde sa vyjadril niečo také že nevie od čoho je rakovina prsníka. Keď som to čítala skoro som "kričala" - predsa treba zakázať nenormálnu vakcináciu, miesto sadenia gmo prevádzať bio poľnohospodárstvo (je dokázané, že je viac ekonomické a našlo by tam veľa ľudí zamestnanie - ešte vlády by to mohli aj dotovať, aby ľudia boli zdravší), zakázať chemtrails... Teraz bude dovolený (alebo už je?) dovoz mäsa z USA do Európy. Európe nevadí mäso krmené gmo, rastovým hormónom, antibiotikami, nejakým liekom čo zmení sadlo na svaly...Jedným slovom "dobrôtka". Myslím, že na www.naturalnews.tv som videla video aké nenormálne množstvo gmo sóje sa dováža do Európy. Gmo sója vytvára neplodnosť, rakovinu...

Zdravy usudok

Anett | 17.06.2013

Super! Asponze tí Japonci su este stale schopni zdraveho usudku a su schopni odolavat farmaceutickej lobby...

Hmm...a skoda, ze nasi "odbornici" budu zasa az tí poslední, alebo min. medzi poslednymi, ktorí dospeju k podobnym zaverom...a mozno slovo "dospejú" ani nie je vhodne, mozno by bolo vhodnejsie "preberu" stanoviska, ku ktorym dospeju odbornici zo zahranicia...

PS: velmi rada by som sa mylila a nechala sa milo prekvapit, ale som realista takze v take nieco ani nedufam...

...

Zojita | 17.06.2013

Naposledy ked som bola u mojej glupej pedietricky som videla na stole Cervarix..dakto si objednal..:(

Re:...

reďkovka | 18.06.2013

glupa pediatrička, haha ...

Re:Re:...

Zojita | 21.06.2013

Ano je glupa, povedala nam ze mame kombinovat nurofen s paralenom aby sme malej znizili horucku...je totalne sprosta..uplne

asdasf@asd.com

asfda | 17.06.2013

no spise bych povesil ty kdo tyhle jedy doporucuje a schvaluje

Re:asdasf@asd.com

kamil | 18.06.2013

občas nejaký doktor spácha sebevraždu...

1 | 2 >>

Pridať nový príspevok