Maďarsko: Obťažovanie terénnou zdravotnou sestrou

26.06.2012 04:41

Nebáncsvirág egyesület - 23.IX.2011

 

       Pôvodný článok "Védőnői zaklatás"
       z maďarčiny preložila PhDr. Denisa Droppanová a jazykovo upravil Ing. Marián Fillo.

 

       V septembri 2011 sme dostali od Annamárie K.Sz. nasledujúci list:

„Som veľmi proti očkovaniu a snažím sa bojovať za zdravie svojho syna. V záujme toho sa mi podarilo aj v poslednom mesiaci tehotenstva vymaniť spod „škodlivého vplyvu“ zdravotnej sestry (doslovne preložené: podarilo sa mi zbaviť škodlivej zdravotnej sestry), ktorá sa mi v tom čase vyhrážala, že ak opustíme po narodení dieťaťa krajinu – keďže vtedy sme sa vrátili domov z Nemecka – tak proti nám začne proces vo veci únosu dieťaťa. A to vtedy ešte ani nebola reč o očkovaní...

       Aj vtedy mi poradilo Združenie Nebáncsvirág, že danú službu môžem odmietnuť a tak som aj urobila.

       Nasledovné udalosti sa stali dnes. S manželom a so synčekom žijeme v obci vzdialenej od hlavného mesta [Budapešti] 30 km. Samozrejme už každý vie, že my sme „TÍ“, čo čítame hlúposti, neočkujeme a potom ich tam všetkých nakazíme. Ale už sme si zvykli.

       Manželovi rodičia žijú v hlavnom meste a tak ich adresu niekedy uvádzame ako korešpondenčnú. Dnes, 20.IX.2011, ich vyhľadala príslušná obvodná terénna sestra, teda lepšie povedané: hľadala nás, konkrétne nášho syna! Ide o 70-ročný chorľavý manželský pár! Príslušná sestra sa im vyhrážala, žiadala, aby ju vpustili do bytu, dožadovala sa telefonického kontaktu na nás, ktorý oni - nešťastníci - samozrejme poskytli, veď „milá“ sestrička sa im dosť hrubo vyhrážala. Najviac ich vydesila tým, že ak náš synček nebude okamžite zaočkovaný, hrozí nám jeho odobratie a bolo by najlepšie, keby nám rozkázali, aby sme nečítali na internete kadejaké somariny, lebo to, čo sa tam dočítame, sú samé hlúposti a lži a bolo by lepšie, keby sme opäť pristáli nohami na pevnej zemi! A aby to celé malo svoj efekt, opakovane sa ich pýtala, či pochopili, že nám dieťa bude odobrané? Je dôležité, aby malo všetky očkovania! Lebo tak káže zákon!

       Rodičia môjho manžela nám ako zmyslov zbavení telefonovali, že oni to už ďalej nevydržia a čo bude teraz nasledovať? Samozrejme, nemôžeme od nich, už aj kvôli ich pokročilému veku, očakávať, aby pochopili, o čom to celé je, oni už ostanú otrokmi svojej doby, vedia len to, že oni dali všetky očkovania, dokonca aj tie nepovinné, aj keď je pravda, že deti boli stále choré, no ale ktoré dieťa nie je?

       Myslím si, že konanie sestier v tomto smere je nielen poburujúce, ale ani preň nenachádzam slov. Jednoducho sa nedá ani pomenovať! Ako môžu chcieť konať dobro, keď podľa mojich doterajších osobných skúseností, vždy keď sa objavia, nemajú jediného milého a pekného slova, naopak - vyhrážajú sa! Kto sú oni v skutočnosti a načo ich potrebujeme?

       Ako si môžu dovoliť, v prípade odmietnutia nimi poskytovaných služieb, vyhľadať starých rodičov a pokračovať vo vami odmietnutom obťažovaní?

       Ako sa dá proti nim účinne vystúpiť?"

 

Odpoveď

       Pokiaľ sociálna ochrana detí a sociálna kuratela nájde vo výchove a v podmienkach výchovy dieťaťa ako jediný kritický bod, že rodičia odmietli podrobiť dieťa povinnému očkovaniu, býva (podľa doterajších praktických skúseností) proces na odňatie dieťaťa zo starostlivosti rodičov pozastavený. Táto skutočnosť totiž nie je dôvodom na odobratie dieťaťa zo starostlivosti rodičov. Vo vyššie uvedenom prípade nie je teda výhražný postoj sestry na mieste, sestra jednala z pozície štátneho orgánu, na čo nemá vôbec žiadne oprávnenie. Tým mnohonásobne prekročila svoje právomoci.

 


Zverejnenie tohto článku zabralo šéfredaktorovi www.slobodaVockovani.sk približne 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Maďarsko: Obťažovanie terénnou zdravotnou sestrou

Zatiaľ!

Filip | 26.06.2012

Vo vete "Táto skutočnosť totiž nie je dôvodom na odobratie dieťaťa zo starostlivosti rodičov" treba doplniť slovo "zatiaľ",pretože tieto predajné svine odklepnú nadnárodným silám čokoľvek!

https://www.auria.sk/blog/neuveritelne-sa-stalo-skutocnostou

Pridať nový príspevok