Maj, Dr. Stephanie

20.09.2012 11:12

fotografia - Dr. Stephanie Maj       Volám sa Dr. Stephanie Maj a som chiropraktičkou. Príbeh o tom, ako som sa stala chiropraktičkou, nie je celkom úžasný, ale je to môj príbeh a tu vám ho rozpoviem. Zranila som sa a mala som bolesti chrbtice. Moja mama naliehala, aby som šla za chiropraktikom. Chcela tiež, aby som sa chiropraktikom stala. "Chiropraktikom?" Nikto z mojej rodiny chiropraktikom nie je a pokiaľ viem, nikto z rodiny nepodstúpil chiropraktickú liečbu. Tak som zašla za Dr. Tonym Battagliom v mojom rodnom meste Akron (štát Ohio, USA). Mala som 23 rokov, pracovala som v laboratóriu životného prostredia a hľadala som hlbší zmysel života. Zašla som do jeho ambulancie, aby ma zbavil bolesti, a dostala som toho oveľa viac. Stretla som mladého lekára, nadšeného z toho, čo robí a ako pomáha množstvu ľudí uzdraviť sa. V mojom dovtedajšom zamestnaní nikto nehovoril o pomáhaní ľuďom. Vzbudilo to vo mne záujem, tak som skúmala hlbšie.

       Nakoľko si spomínam, vždy som chcela byť lekárkou, presnejšie: detskou lekárkou. Na Ohio University som absolvovala prípravku na lekársku fakultu a myslela som si, že mojou cestou je stať sa lekárkou. Po tom, čo som prešla prijímacím konaním, som zistila, že na školskej (alopatickej) medicíne mi niečo nesedí. Rozhodla som sa, že štúdium medicíny pustím k vode, z dôvodov, ktoré som nemala v hlave celkom vyjasnené, ale odvtedy som si ich dokonale vyjasnila. Po zavŕšení liečby u môjho chiropraktika som si nielenže vyliečila narazený krk z autonehody, ale aj moje celoživotné bolesti hlavy.

       Po tejto skúsenosti som sa rozhodla, že potrebujem pohnúť svoj život lepším smerom, tak som šla na chiropraktickú školu do Chicaga. Chiropraktické štúdium trvá 5 rokov, podobne ako bežné štúdium medicíny, až na to, že keď medici chodia do nemocníc, študenti chiropraxie študujú biomechaniku, neurológiu a fungovanie tela do hĺbky. Strávila som posledný rok a pol štúdia na klinikách pomocou ľuďom a upevňovaním si techník diagnostiky a liečby. Škola bola najsilnejším zážitkom môjho života. Ťažké bolo pomyslieť na život po škole a ďalšie smerovanie mojej kariéry. Chcela som len pomáhať ľuďom, to je všetko. Videla som, že veľmi veľa ľudí potrebuje pomoc. Tento svet nikdy nebol viac chorý než je dnes. Cítila som, že je pre mňa dôležité pracovať nejaký čas pod dohľadom iného lekára. Praxovala som u Dr. Petra Feldkampa v okolí mesta Columbus (štát Ohio, USA). Dr. Feldkamp je dobrý človek. Naučil ma mnohým veciam klinického i obchodného rázu, avšak najväčšou lekciou, akú som sa naučila, bolo, že si môžem zarobiť na živobytie, pomôcť mnohým ľuďom a robiť to čestne a bez výčitiek svedomia.

       Na moje 30. narodeniny - 1.IV.201996 som si otvorila v Chicagu (štát Illinois, USA) vlastnú chiropraktickú prax, nazvanú Community Chiropractic. Prevádzkujem na rodinu orientovanú lekársku prax v oblasti Chicaga, kde sa špecializujem na uzdravovanie ľudí, zdravotnú starostlivosť o rodiny, deti, tehotné ženy a rehabilitácie. Mám atestát z detského lekárstva od Medzinárodného zväzu chiropraktických detských lekárov (International Chiropractic Pediatric Association), kde som zavŕšila 120-hodinový kurz techník a liečebných postupov starostlivosti o deti a tehotné ženy. Získala som tiež certifikát zručnosti vo Websterovej technike, čo je analýza a liečba špeciálne pre tehotné ženy. Táto chiropraktická technika pomáha naprávať nevyrovnanosti krížového nervu, vyrovnať panvové nervy, svali a väzy, čo umožní bábätku dostať sa pri pôrode do najlepšej možnej pozície.

       Do Community Chiropractic chodia ľudia v rôznych stavoch zdravia. Máme tu chorých ľudí na ceste ku zdraviu, ako aj zdravých ľudí, ktorí používajú chiropraktickú starostlivosť ako prostriedok na udržanie si optimálneho fungovania svojho tela. Sú tu mladé rodiny, atléti i všetko možné medzi tým. Dúfame, že môžeme našim pacientom byť pomocníkmi na ich ceste k zdraviu a spokojnému životu.

 

Dr. Stephanie Maj
Community Chiropractic
1442 W. Belmont Ave.
Chicago, IL 60657

tel. (+1) 773.528.8485

www.communitychiropractic.net

 

       Pôvodný článok "Meet Dr. Stephanie Maj"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.