Očkovacia ruleta: skúsenosti, riziká a alternatívy — 7. Andyho príbeh

20.11.2012 18:50

Australian Vaccination Network (AVN) Inc.1998 (prvé vydanie)ISBN: 1329-4873

 

       Z knihy Vaccination Roulette: Experiences, risks and alternatives
       stranu 38 z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

<<< predchádzajúca kapitola       obsah knihy       nasledujúca kapitola >>>

 

obálka knihy „Vaccination Roulette: Experiences, risks and alternatives“Andyho príbeh

J. & A. Leonforte, Corinda, Queensland, Australia

 

       Andy bol očkovaný DTP vakcínou (proti záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu) a živou Sabinovou vakcínou proti detskej obrne v 2, 4 a 6 mesiacoch života. Reakciou na prvé dve očkovania bola podráždenosť a horúčka.

       6 dní po 3. očkovaní začal sucho kašľať. Z toho vzniklo „ochorenie hrdla“, na ktoré lekár predpísal Bactrum (antibiotikum — pozn. prekl.). O 3 dni neskôr Andy zvracal a nebol schopný užiť liek. Lekár zmenil antibiotiká na Amoxil. Andy dostal zápal stredného ucha a zápal priedušiek, ako aj zápal pohrudnice. Bol mu predpísaný Augmentin.

       Andy musel byť hospitalizovaný. Dýchal rýchlosťou 70 nádychov za minútu. Netreba hovoriť, že bol veľmi chorým malým bábätkom. Potom mal glejové ucho (stredné ucho naplnené tekutinou namiesto vzduchu — pozn. prekl.) a opakovali sa problémy s hrdlom. V priebehu nasledujúcich mu bolo predpísaných ďalších 10 krabičiek antibiotík. Lekári odhadovali, že stratil 30% sluchu, a to ovplyvňovalo jeho vývin reči.

       Keď zdravotná sestra očkovala Andyho, poznamenala, že vakcína vyzerala zakalene, ale pichla ju bez ohľadu na to. Lekári povedali, že medzi Andyho zdravotnými problémami a očkovaním nebola žiadna súvislosť.

       Mohol byť Andy toho všetkého ušetrený? Už nebude nikdy očkovaný. Domnievam sa, že jeho imunita bola očkovaním poškodená. Jeho neočkovaná sestra má oveľa silnejšiu imunitu a prakticky žiadny zápis v zdravotnej dokumentácii. Dúfame, že Andy nebude dlhodobo či trvale poškodený.

 

<<< predchádzajúca kapitola       obsah knihy       nasledujúca kapitola >>>

 


Preklad a zverejnenie tejto kapitoly zabrali prekladateľovi približne 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.