Odpovede na otázky časopisu Život pre článok v č. 33/2013

17.08.2013 20:22

Ing. Marián FILLO

 

Prečo považujete povinné očkovanie za škodlivé?

titulka časopisu Život č. 33/2013       Škodlivé je predovšetkým to, že to je povinné a ešte je predpísaný aj čas. Rôzne deti sa vyvíjajú rôzne a nie je možné - ak má byť lekárska starostlivosť naozaj zodpovedná - ušiť taký očkovací kalendár, ktorý by "sadol" úplne každému. Okrem toho sa u nás bežne očkuje proti chorobám, ktorými sa u nás nedá nakaziť (ako napr. detská obrna), ktorými sa nedá nakaziť vo veku, kedy sa proti nim prvýkrát očkuje (napr. žltačka typu B), alebo ktoré sú pre drvivú väčšinu chorých mierne, až priam banálne (napr. ružienka), či dokonca ktorých prirodzené prekonanie znižuje riziko rakoviny (napr. príušnice/mumps). Rôzni ľudia majú rôzny životný štýl, niektorí cestujú do exotických krajín, iní nanajvýš do Chorvátska, a ďalší neopustia Slovensko, ako je rok dlhý. Niektorí sa stýkajú s bezdomovcami či žiadateľmi o azyl, takže majú vyššie riziko nakaziť sa niektorými chorobami, iní už roky neprišli do kontaktu so žiadnym cudzincom ani s členmi sociálne vylúčených skupín obyvateľov. Ďalší trpia nejakou chronickou chorobou, ktorá zvyšuje riziko trebárs chrípky, iní sú dlhé roky úplne zdraví. Jestvujú teda obrovské rozdiely v rizikách ochorení podľa rôznych faktorov, takže u niekoho môže byť riziko nejakej choroby vyššie než riziko očkovania, u iných zase naopak. Prečo by sme mali plošne ohrozovať napr. nežiaducimi účinkami očkovania proti osýpkam všetky deti bez rozdielu, keď nejaký vážny problém s osýpkami má nanajvýš jedno z 1000 detí a ostatným je prekonanie osýpok viac na osoh než na škodu? Akékoľvek plošné očkovanie, neprihliadajúce na individuálne rozdiely, narobí viac škody než úžitku, preto je povinné očkovanie totalitným prežitkom, s ktorým je už najvyšší čas raz a navždy skoncovať.

 

Máte osobné skúsenosti s negatívnymi účinkami očkovania? Čo vás motivuje k aktivite propagovať slobodnú voľbu očkovania?

       Áno, mám a poznám stovky ľudí, ktorí obišli ešte oveľa horšie než ja.

       Čo motivuje človeka k boju za slobodu? Sloboda je naplnením ľudského bytia, je to niečo, čo odlišuje človeka od zvieraťa, niečo, za čo sa oplatí bojovať i položiť život. Prečo sme v novembri 1989 štrngali kľúčami na námestiach? Prečo sme v auguste 1944 povstali proti nacistickým okupantom? Prečo v roku "meruôsmom" (1848) bojovali naši národní obroditelia proti maďarskému národnostnému útlaku? Slovami Ľudovíta Štúra: "My chceme slobodu; to je náš cieľ a svätá naša túžba."

       Zásadným rysom skutočného človečenstva je vedomie (vrátane svedomia) a sloboda naložiť so svojím životom podľa vlastného uváženia. Štát je tu preto, aby chránil naše záujmy (vrátane našej slobody) a nie pre to, aby nás zotročoval a rozkazoval nám proti našej vôli robiť niečo, na následky čoho môžeme predčasne zomrieť alebo trebárs ochrnúť. Nie sme tu my pre štát, ale štát pre nás, a to by si mali uvedomiť všetci štátni úradníci, vrátane ministerstva zdravotníctva a úradu verejného zdravotníctva. Sú našimi zamestnancami a mali by poslúchať oni nás, nie my (občania) ich. Mnohí z nich (obzvlášť z rezortu zdravotníctva) sa k nám však správajú ako za Rakúsko-Uhorska, kedy bol štátny úradník predĺženou rukou absolutistického monarchu.

 

Vedeli by ste porovnať situáciu v očkovaní u nás s okolitými štátmi? V čom spočíva podstatný rozdiel?

       V Maďarsku a Poľsku je to údajne ešte horšie (neslobodnejšie) než u nás. V Česku sú o krok vpred, pretože človek si tam môže uplatniť výhradu svedomia (rozpor očkovania s jeho náboženstvom/vierou/presvedčením) a na základe toho by nemal dostať pokutu za odmietnutie povinného očkovania, hoci aj tam je očkovanie povinné, ale len proti 9 chorobám (u nása proti 10 chorobám). O situácii na Ukrajine nemám nijaké informácie, ak nerátam vyše dva roky starú správu o hromadnom bojkote očkovania státisícmi Ukrajincov. Podľa štatistík zaočkovanosti Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), podľa ktorých má zaočkovanosť na Ukrajine veľmi ďaleko od našich, poľských a maďarských 99%, sa očkovanie na Ukrajine javí byť plne dobrovoľné - ak aj nie oficiálne, tak prinajmenšom fakticky. V Rakúsku je očkovanie už dlhé roky plne dobrovoľné, nijaká pokuta ani sankcia za odmietnutie odporúčaného očkovania nehrozí. Údajne sa však niektoré škôlky v Rakúsku zdráhajú prijať neočkované deti.

 

Je pravda, že na vás vyvíjajú firmy vyrábajúce vakcíny nejaký nátlak (aký, ako sa to prejavuje)?

       Zatiaľ sa len firma GlaxoSmithKline (GSK), de facto monopolný dodávateľ všetkých plne hradených vakcín pre povinné očkovanie detí na Slovensku, prostredníctvom advokáta ohradila voči môjmu článku, v ktorom v jednom odstavci píšem o slovenskom monopole GSK a v ďalšom o fašizme, čo podľa advokáta vraj poškodzuje dobré meno GSK. Žiadal po mne ospravedlnenie. Výhrady však boli tak nekonkrétne, že nevidím na akékoľvek ospravedlnenie sa GSK žiaden dôvod, navyše som fašizmom označil súčasné pomery v slovenskom verejnom zdravotníctve (úzke prepojenie súkromného monopolného dodávateľa s úradmi a vzdelávaním lekárov, kde všetko vzdelávanie slovenských lekárov o očkovaní je sponzorované alebo priamo usporadúvané GSK), nie samotnú firmu. Ak sa GSK cíti urazene, tak potom asi trafená hus zagágala a zrejme má na týchto neblahých pomeroch svoj podiel a vyhovujú mu. Ak na tom žiaden podiel nemá, prečo sa cíti dotknuto, keď označím politický systém (za ktorý GSK nemôže) za fašizmus?

       Okrem toho zaznamenávame v posledných mesiacoch neodbytné útoky arogantných a agresívnych diskutérov na rôznych diskusných fórach o rizikách očkovania, ako aj pod článkami na www.slobodaVockovani.sk. Títo vystupujú zásadne anonymne a máme dobrý dôvod sa domnievať, že sú za svoju činnosť platení, pretože istá PR agentúra sa na svojom webe chváli tým, že urobila pre výrobcu vakcíny úspešnú reklamnú kampaň na vakcínu proti rotavírusom, čoho súčasťou bola aj infiltrácia diskusných fór.

 

Existuje politik, ktorý vašu činnosť nejakým spôsobom podporuje a pomáha vám?

       Ľudová strana Naše Slovensko podporuje slobodnú voľbu v očkovaní, taktiež strana Sloboda a solidarita ju má v programe, aj keď opatrnejšie než ĽSNS, ako aj niektorí kandidáti za Obyčajných ľudí a nezávislé osobnosti, i keď leaderka ich kandidátky je naopak silne za očkovanie. V súčasnom politickom rozpoložení to však nie je veľa platné, lebo všetci naši politickí spojenci sú v opozícii a na vládu jednej strany nemajú prakticky žiadny vplyv.

 


Napísanie a zverejnenie tohto článku zabralo autorovi vyše 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Odpovede na otázky časopisu Život pre článok v č. 33/2013

Senior

Helena | 20.08.2013

https://www.infowars.com/whooping-cough-vaccine-can-cause-brain-damage-and-death/
Očkovanie proti čiernemu kašľu môže spôsobiť poškodenie mozgu a smrť.

Senior

Helena | 20.08.2013

https://www.naturalnews.com/041699_vaccines_warning_labels_cigarette_packs.html
Dnešný článok na mojom webe: Keď na cigaretách je upozornenie, že môžu spôsobiť smrť, prečo toto upozornenie nie je na vakcínach...

Re:Senior

solar | 21.08.2013

...a ked si mozu lekari uplatnit vyhradu v svedomi pri potratoch, preco nie pri ockovani...

Re:Re:Senior

Ing. Marián FILLO | 21.08.2013

Veľmi dobré otázky.
Čo ja viem, tak v Česku si už môžu uplatniť výhradu svedomia pri všetkom, tzn. aj pri očkovaní.

zrušiť očkovanie !!

stara mama | 19.08.2013

Očkovanie treba zrušiť, je to všetko len jeden veľký BIZMIS a socialistický pozostatok, ktorý má pre súčastnosť iba jediný a to zárobkový charakter! Verím tomu, že by to určite malo kladný dopad na výdavky v zdravotníctve a bolo by viac peňazí na iné veci, dôležitejšie..... ale toto práve zdá sa ešte nikto akoby náhodou nezistil...??

Re:zrušiť očkovanie !!

mama | 19.08.2013

Nikto z kompetentných asi ani nemá záujem niečo také zistiť. Dobre píšete, ide o biznis. Vakcíny = riadna kopa peňazí!
Len aby aj u nás neočkujúci rodičia neboli takto trestaní:

https://dolezite.sk/Labouristi-nedaju-danove-zvyhodnenie-rodicom-ktori-odmietnu-QNl7.html

Re:Re:zrušiť očkovanie !!

Helena | 20.08.2013

Ja som týmto článkom preletela pred pár dňami v angl. Bohužiaľ aj ja mám málo času. Voľakedy Austrália keď som ju precestovala bola nádherná krajina. Dnes už tiež pracujú na depopulácii cez očkovania, gmo - majú veľkú firmu na to ak sa nemýlim volá sa Csiro, dovolili Chemtrails + Haarp + modifikáciu počasia, zaviedli carbon tax (uhlíková daň - vieme komu to ide do vrecák), majú veľkú Americkú vojenskú základňu, kupujú drony (bezpilotné lietadlá za miliardy z daní ľudí)... O týchto veciach je veľa článkov napr. na www.infowars.com. Ale pracuje sa na cenzúre internetu - tak dlho ani toto nebudeme čítať.
A čo sa týka očkovania seniorov na Slovensku k tomu nemám slov. Keď Slovenský dôchodca ochorie alebo umrie z očkovania to sa pochopiteľne ďalej nehlási. Sama som prešla veľkou agresiou pred pár rokmi keď som išla k obv. lekárovi pre matkyne kvapky, že mi sestrička nacigánila, že ja a matka sme na zozname zo zdravot. poistovne, že nás musia zaočkovať proti prasačej chrípke. Ja som odpovela - jedine cez moju mrtvolu. Ale bohužiaľ sestrička + lekár schmatli mnohých starodôchodcov a násylne zaočkovali. Počula som to od susedov, od deti týchto dôchodcov čo robili. Starým ľuďom sa nenormálne predpisujú lieky na vymyslené choroby ako cholesterol, osteoporóza...pribalí sa aj psychiatrický liek, aby starý človek išiel skôr do nebíčka. Kamarátke dôchodkyni minulý rok lekárka chcela dať biologickú liečbu, zabudla som názov toho lieku, dala som to vtedy do vyhľadávača v angl. a som vyčítala vedľ. účinky: smrť, tuberkulóza, totálne padne imunita, v USA sa to prestalo podávať pacientom lebo mnohí z toho lieku umreli. Kamarátke lekárka (čo chodí na farmavýlety po celej zemeguli) aj do bytu volala a hovorila že musí začať túto biologickú liečbu. Žijeme smutný svet.

ako je všetko naplánované na ovládnutie ľudstva

mama | 19.08.2013

https://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/3186-totalitni-svetovlada-koncentracni-tabory-21-stoleti-budeme-vyhradnim-majetkem-svetoveho-statu-ktery-vse-zkonfiskuje.aspx

xxxx

mama | 18.08.2013

Je najvyšší čas navždy skončiť s povinným očkovaním! A nielen to. Treba vystúpiť z EÚ a NATO!

Prečo nové „ľudské práva“ vyľakali občanov i politikov?
https://www.hlavnespravy.sk/preco-nove-%E2%80%9Eludske-prava-vylakali-obcanov-i-politikov/127837/

Re:xxxx

Helena | 18.08.2013

Hrozné, hrozné. Ale keď ja obeť očkovania čítam podobné články na mojich angl. weboch tak slúžim na posmech. Veď v USA sú pripravené FEMA camps, ľudia nevedia čo je Agenda 21 (pod zámienkou udržateľnosti nás elity oberú o všetko). Elity pracujú na depopulácii na pol miliardy ľudí. Dnes na svojom chemtrailsovom webe som čítala, že už aj ochudobnený urán sa na nás sype. V Austrálii sa schválil zákon https://www.orrazz.com/2013/08/australia-to-cut-tax-benefit-for.html, že keď rodičia nedajú zaočkovať dieťa prídu o tisíce dolárov na benefitoch...Darmo pripravuje sa NWO, depopulácia, elity potrebujú aby sme boli chorí. Aj kniha Mlčanie trochu otvorí oči a aj časopis Zem a vek.
A koľkí moji známi (dospelí) ochoreli, umreli z očkovania. Moja teta tento rok v Budapešti umrela na Guillainov-Barrého syndróm, ktorý získala z očkovania proti prasačej chrípke. Kamarátkyna mama zomrela niekoľko hodín po zaočkovaní proti chrípke. Lenže keď mi starší veľmi ochorieme z očkovania alebo umrieme s tým sa už ozaj nikto nezapoberá (sociálna poisťovňa ušetrí na našich dôchodkoch). Ďalšie vakcinačné zverstvo https://www.naturalnews.com/041640_birth_control_teens_parental_consent.html - tisícom mladistvým dievčatám sa podali očkovania proti otehotneniu v školách vo Veľkej Británii bez toho aby rodičia boli informovaní...Tieto očkovania fakticky povzbudzujú dievčatá k "voľnému" sexu...Sú to dievčatá vo veku od 13 do 16 rokov. Kto vie angl. oplatí sa celý tento článok prečítať (alebo kto má čas preložiť)... ja bohužiaľ musím ísť robiť...

Re:xxxx

Helena | 18.08.2013

Teraz som si pripomenula video na www.infowars.com o štátnom školstve v USA. Už dnes sa deti v štátnych školách vychovávajú proti rodičom, aby neposlúchali rodičov (robí sa to skryto - bolo to tam vysvetlené ako). Okrem toho pre elity je veľmi dôležité, aby v školách sa nepoužívali knihy (aby rodičia neboli schopní skontrolovať čo sa deti učia). Postupne sa knihy nahradia projektorom (alebo ako sa to povie).
Ak sa deti odoberú rodičom a dajú do detských domovov tak tam im ihneď nasadia psychiatrické lieky (psychiatrické lieky sú zámerne tak vyrábané aby boli viac návykové ako heroin).
Na svojich weboch www.naturalnews.com www.mercola.com čítam, že najviac sú očkované deti z chudobných rodín (rodičia bohužiaľ nemajú vedomosti a veľakrát tieto deti sú zaočkované aj bez súhlasu rodičov).

Re:Re:xxxx

Helena | 18.08.2013

+ pre elity je dôležité aby deti nevedeli písať. Robí sa to postupne, rafinovane. Už v niektorých štátoch v USA v štátnych školách zrušili predmet písanie.

velky

brat | 18.08.2013

"Nie sme tu my pre štát, ale štát pre nás" ... Teda otroci, čo si to dovoľujete?

Záznamy: 1 - 13 zo 13

Pridať nový príspevok