Prečo je hliník vo vakcínach?

14.09.2011 10:17

NaturalNews.com - 25.VIII.2011Dr. David Jockers

 

       Pôvodný článok "Understand the reason why aluminum is in our vaccines (Opinion)"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Očkovanie je jednou z najcitlivejších otázok v debate o zdravotníctve. Mnoho ľudí naň nedá dopustiť a pripisuje očkovaniu skoncovanie s prenosnými ochoreniami. Iní majú veľké obavy z rastúceho počtu vakcín na dnešnom trhu a zo zákonov, ktoré nútia ľudí dať sa zaočkovať. Najdôležitejšia vec, ktorej treba porozumieť, je: Čo presne je v očkovacej látke a ako to funguje?

       Hydroxid hlinitý je zlúčeninou hliníka, ktorá je protoplazmatickým jedom a silným neurotoxínom (jedom pre mozog a nervovú sústavu). Je úplne neprirodzený pre biochemické procesy akejkoľvek formy života na Zemi. Americká akadémia detského lekárstva (American Academy of Pediatrics = AAP) tvrdí, že hliník preukázateľne prekáža celej škále bunkových a metabolických pochodov v nervovom systéme a iných bunkových tkanivách. Vieme, že otrava hliníkom spôsobuje zápal mozgu (encefalitídu), ochorenia kostí a chudokrvnosť (anémiu).

       Výskumník Stanley Hem, profesor priemyselnej a fyzikálnej farmácie na Purdueovej univerzite v Indiane v USA, hovorí:

"Hydroxid hlinitý sa používa v očkovacích látkach na zvýšenie výroby protilátok v tele, hoci nikto nevie, ako to funguje."

       Antigény sú (spravidla) bielkovinové molekuly, ktoré dráždia imunitný systém. Protilátky sú bielkovinové molekuly vyrábané imunitným systémom na obranu pred cudzorodými látkami. V 30. rokoch 20. storočia výskumníci skúšali množstvo prídavných látok, aby zistili, čo by účinne vpravilo antigény do tela tak, aby imunitný systém človeka vyrobil protilátky. Hliník sa ukázal byť účinným adjuvantom, čiže látkou, ktorá podnecuje imunitný systém k zvýšenej tvorbe protilátok.

       FDA (U.S. Food and Drug Administration = Úrad pre kontrolu potravín a liečiv v USA; obdoba slovenského Štátneho úradu pre kontrolu liečiv - pozn. prekl.) obmedzuje množstvo hliníka vo vakcíne na max. 0,85 mg. Deti, ktoré podstúpia bežný očkovací kalendár, dostanú až 3,75 - 4 mg hliníka v prvých 6 mesiacoch života (v USA. Na Slovensku to je 3,96 mg pri očkovaní Synflorixom a 2,835 mg pri očkovaní Prevenarom 13 - pozn. prekl.). Obličky zvyčajne odstránia hliník z tela. Ľudia so silnými, zdravými obličkami by mali byť schopní vylúčiť hliník, čo dostali do tela očkovaním. Väčšina výskumov ukazuje, že okolo 50% hliníka vo vakcínach alebo v jedle sa vylúči do 24 hodín a 85% do 2 týždňov. Avšak batoľatá majú zníženú činnosť obličiek a nemusia byť schopné vylúčiť veľké množstvá. Činnosť obličiek je veľmi nízka pri pôrode a zrelosť dostahuje až v roku či dvoch rokoch života.

       Štúdia z roku 1992 ukázala, že očkovacia látka s obsahom hliníka spôsobila myšiam prechodný nárast obsahu hliníka v bunkových tkanivách mozgu, ktorý vyvrcholil na 2. až 3. deň po vpichu. To je obzvlášť znepokojujúce, pretože hliník narobí najviac škody práve v mozgu. Táto štúdia dokázala, že hliník dokáže prejsť hemato-encefalickou bariérou (krvno-mozgovou zábranou, ktorá bráni škodlivým látkam v krvi vstúpiť do mozgu - pozn. prekl.) a usadiť sa v mozgu. Štúdia z roku 1997, zverejnená v časopise New England Journal of Medicine (NEJM), dokázala, že predčasne narodeným bábätkám sa po vpichnutí hliníka nahromadia jedovaté množstvá hliníka v kostiach, krvi i mozgu. Táto otrava hliníkom môže viesť k vážnym mentálnym postihnutiam vo veku 18 mesiacov.
       Hliník sa nachádza vo vakcínach proti záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu (DTP/DTaP), proti baktérii Haemophilus Influenzae, proti pneumokokom, nákazlivej žltačke typu A i typu B, proti HPV (vírusu, čo spôsobuje rakovinu krčka maternice), proti besnote a antraxu (sneti slezinovej). Článok z roku 2004, zverejnený FDA, tvrdí:

"Výskumy naznačujú, že pacienti s poškodenými obličkami (vrátane predčasne narodených novorodencov), ktorí dostávajú hliník v množstve väčšom než 4 až 5 μg (mikrogramov = tisícin miligramu) na kilogram telesnej váhy denne, si nahromadia v tele toľko hliníka, že to spôsobí otravu centrálnej nervovej sústavy a kostí."

       Na základe tohto prahu toxicity (otravy) podľa FDA by 3 kg vážiace bábätko nezvládlo viac než 11 - 14 μg hliníka. Očkovacia látka proti nákazlivej žltačke typu B, ktorá sa v USA podáva krátko po narodení všetkým bábätkám, obsahuje 250 μg hliníka, čo je 20x viac, než prah toxicity. Priemerné bábätko váži okolo 6 kg v 2 mesiacoch života, keď dostane 1,225 mg hliníka vo vakcínach podľa očkovacieho kalendára (na Slovensku 1,32 mg pri použití Synflorixu a 0,945 mg pri použití Prevenaru 13 - pozn. prekl.). To je 50x viac než prah otravy.

 

Zdroje:

 

Autor:

       Dr. David Jockers vlastní a prevádzkuje zdravotné stredisko Exodus v Kennesaw, štát Georgia, USA. Je odborníkom na chudnutie, výživu a cvičenie, ako aj na štrukturálnu korektívnu chiropraxiu. Viac na stránke https://www.exodushc.com/.

 


Preklad tohto článku trval prekladateľovi približne hodinu čistého času.