Stanovisko k prípadu GSK vs. Zem & vek 5/2013

15.07.2013 13:54

Ing. Marián FILLO

 

logo GlaxoSmithKline       Teší ma, že internetové spravodajstvo aktuálne.sk venovalo tomuto prípadu (vid GSK žiada ospravedlnenie za článok „Povinné očkovanie = fašizmus v zdravotníctve?“ a Otvorený list firme GlaxoSmithKline (Ad: článok v časopise Zem & vek 5/2013)) jeden článok. V rámci prípravy tohto článku som odpovedal na otázku, aký je môj postoj k tejto veci a čo budem robiť ďalej. Z mojej odpovede bola v článku citovaná len malá časť, ale myslím, že nezaškodí, keď ju zverejním celú:

 


       Môj postoj je taký, že — ako zo samotného nadpisu článku vyplýva, — posledná veta slovom fašizmus označuje nie GlaxoSmithKline (GSK), ale súčasnú politiku  verejného zdravotníctva (povinné očkovanie), preto je obvinenie, že GSK mojím článkom utrpel ujmu na dobrej povesti a dobrom mene, absurdné. Jedine, že by sa GSK sám podieľal na vytvorení tejto politickej situácie — v tom prípadne by sa de facto výhražný list od jeho právneho zástupcu dal označiť porekadlom „trafená hus zagágala“.

       GSK mohol problém vyriešiť jednoducho tak, že by sa od súčasných pomerov (od povinného očkovania) dôrazne dištancoval, z čoho by bolo jasné, že s týmto fašizmom nemá nič spoločné.

        V článku však nikde netvrdím, že GSK nesie na súčasnej politickej situácii vo verejnom zdravotníctve svoj podiel viny (neviem to ani potvrdiť, ani vyvrátiť, a preto o tom nepíšem). Skôr sa domnievam, že je chyba na strane úradníkov ministerstva a Úradu verejného zdravotníctva, ktorí dovolili tieto do-neba-volajúce konflikty záujmov a de facto monopolné postavenie GSK pri dodávkach očkovacích látok pre povinné očkovanie, ako aj financovanie vzdelávania lekárov o očkovaní z prostriedkov výrobcu vakcín. Z logiky veci totiž vyplýva, že GSK platí tieto školenia z prostriedkov verejného zdravotného poistenia, tzn. z ceny, ktorú mu poisťovne zaplatia za povinné vakcíny. To, že z týchto prostriedkov zvýši na štedré financovanie vzdelávacích podujatí, je jasnou známkou toho, že slovenské zdravotné poisťovne platia GSK za vakcíny premrštené ceny, takže navrhujem iný model: výrobca vakcín dostane za štátom financované očkovanie len oprávnené výrobné náklady a prípadne aj mierny zisk pre investície do ďalšieho vývoja vo výške max. 10%, a ušetrené prostriedky štát investuje do vzdelávania lekárov o očkovaní, ktoré nebude financované nijakým výrobcom vakcíny, takže nedôjde ku konfliktu záujmov.

        Obvinenie GSK teda považujem za neopodstatnené, tobôž keď ide o čitateľov časopisu Zem & vek, ktorí si o farmaceutických molochoch (ako je aj GSK) mysleli svoje (rozumej: nič dobré) už dávno pred prečítaním môjho článku. U čitateľov časopisu Zem & vek ani len teoreticky nemohlo dôjsť k poškodeniu dobrého mena a povesti GSK, pretože u nich GSK dobré meno ani dobrú povesť už dávno nemá.

        Osobne sa domnievam, že povesti GSK oveľa viac uškodilo to, že odo mňa žiada verejné ospravedlnenie sa za fiktívnu ujmu, ktorú som mu nespôsobil, pretože po zverejnení žiadosti GSK na stránke www.slobodaVockovani.sk si tento prípad všimli ďalší novinári a niektorí (Badatel.sk) v hneve nad nehoráznou požiadavkou GSK vyzývajú napr. k hromadnému bojkotu všetkých výrobkov GSK. V posledných dňoch (zrejme v reakcii na túto kauzu) vidieť tiež zvýšenú medializáciu rôznych prešľapov GSK, ako napr. podvody zamestnancov GSK vo vedeckých štúdiách, publikovaných v popredných lekárskych časopisoch, nekalý nábor účastníkov klinických štúdií v Argentíne či podplácanie lekárov v Číne.

        V túto chvíľu čakám na vyjadrenie GSK i AK Polakovič & Partners, ktorým som adresoval otvorené listy:

        Z AK som dostal správu, že autor výhražného listu (výzvy na verejné ospravedlnenie) - JUDr. Marko Polakovič - je na dovolenke a vráti sa až 21.VII.2013. K môjmu listu (e-mailu) sa teda vyjadrí až po návrate do práce. GSK zatiaľ neodpovedal.


 

       GSK však odpovedal na otázku aktuálne.sk, ale len v tom zmysle, že sa k prípadu vyjadrovať nebude.

 


Napísanie a zverejnenie tohto článku zabralo autorovi vyše 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Stanovisko k prípadu GSK vs. Zem & vek 5/2013

Senior

Helena | 16.07.2013

Dnešný článok na mojom obľúbenom webe www.mercola.com
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/07/16/hpv-vaccine-effectiveness.aspx
Aký podvod sú HPV vakcíny...

Re:Senior

IP | 16.07.2013

Celá medecína je podvod, načo sa rozčuľuješ nad jednou vakcínou?

Senior

Helena | 16.07.2013

https://www.naturalnews.com/041211_norovirus_vaccines_influenza.html
Po prečítaní tohto článku som si len povzdychla - je nás priveľa, musíme byť ešte viac chorí, a tie prídavné látky, a tie vedľajšie účinky...

Ako je to s tým hliníkom vo vakcínach

Jao | 15.07.2013

https://youtu.be/4UFO8K9Z104

Senior

Helena | 15.07.2013

https://tv.naturalnews.com/v.asp?v=ACE5BC5C827DD51038AEE6FD7138207C
V tomto videu je presne vysvetlené ako sa robila depopulácia cez vakcíny, ako sa násilne pretláčali vakcíny tehotným ženám aby potratili...

Senior

Helena | 15.07.2013

Pán Ing. Fillo, je mi Vás ľúto, že toľko energie musíte vydať. Ale čo sa s nami robí v EÚ to nemá hraníc. Obmedzili bylinné preparáty, originálne lieky sa zamieňajú za generiká (mnohí nevedia ani aké prídav. látky sú v generikách, ako sa farmaceut. firmy čo vyrábajú generiká chránia, aké zákony schvaľujú, nikto ich nebude môcť zažalovať ak z ich lieku ochorie, umrie...) A ešte ak sa budú dovážať potraviny z USA tak kvalita našich potravín veľmi klesne (mäso bude jed), nebudeme vedieť v čom je gmo, čo je gmo...

Marian si nas HRDINA!!!!!

Martina | 15.07.2013

aha pan Polakovic na dovolenke zrazu.. GSK zacaloval??!!!!

a GSK sa k tomu celemu nemieni vyjadrit??? uboziaci, aka skoda, ale asi sa nemaju ani cim vyjadrit.. z toho zleho mena sa zu dobre urobit neda... bohuzial si to cele posrali uz davno.. su to obycajni chudaci ktori sa boja o svoje zisky.. bohuzial, cim dalej tym viac budu klesat!!!!! nastastie ludia dostavaju pomaly rozum a kupuju coraz viac prirodu ako tieto sracky chemicke od GSK.
ja lieky nekupujem uz roky a ani nemienim podporovat tychto nenazrancov!!!! prajem im co najmensie zisky a co najmenej predanej chemii, nech pomaly aj oni trpia tak ako vsetky poskodene deti po ockovani!!! dufam, ze to vesmir zariadi a vsetky im to vrati!!!!

Re:Marian si nas HRDINA!!!!!

jill | 15.07.2013

ze to vesmir zariadi, na to mozete vziat ziletku, ale aj u vas to zariadi, lebo rozosievate nelasku. milujte blizneho svojho ako seba sameho,nerob druhemu to co nechces aby robili tebe, pan Fillo reaguje k veci ano, ano,nie, nie. ak by ludia ozaj dostavali rozum, nazbierali by si bylinky sami a hlavne by nacerpali z prirody zdravu energiu

Re:Re:Marian si nas HRDINA!!!!!

Lulik | 16.07.2013

Neboj, Mata miluje blizneho svojho ako seba sameho. A urcite miluje aj prirodu.
Nemiluje iba giganticke monstra, ktore sa za kazdu cenu snazia ozobracovat zdravie a penazenky vsetkych navokol. Takych netreba milovat, niesme blbci.


Záznamy: 1 - 9 zo 9

Pridať nový príspevok