WikiLeaks.sk: Reklamná agentúra chce usporiadať 10 besied o očkovaní v MC v najväčších mestách Slovenska

04.03.2013 13:09

Ing. Marián FILLO

 

       Srdečne ďakujem dobre informovaným zdrojom, ktoré pre istotu nebudem menovať a ktoré mi preposlali zaujímavé e-maily z Únie materských centier (ÚMC). Tento bol odoslaný 17.XII.2012 o 17:24:40:

 


 

Ahojte dievčatá,

       Slovenská pediatrická a infektologická spoločnosť organizujú sériu 10-tich prednášok po Slovensku zameraných na tému " Očkovanie PRE a PROTI". Prednášku budú viesť pediatričky priamo z praxe z vášho kraja s možnosťou voľnej diskusie. Na stretnutiach nebudú uvádzané žiadne názvy farmaceutických výrobkov.

       Prednášky by sa konali vo Vašom MC, vybavujeme pre Vás aj finančnú odmenu za poskytnutie priestoru pre nich.

       Aby mohli prísť na prednášku mamičky aj so svojimi deťmi, súčasťou tejto osvetovej série bude v každom MC sprievodný program, ktorý zabezpečí Divadlo "Svetielko" z MC Klokanček s Dankou Konečnou. Divadelné predstavenie bude pre Vás grátis.

       Máte záujem o túto prednášku? Dajte nám prosím vedieť čím skôr.

       Celá séria desiatich stretnutí by sa uskutočnila v mesiacoch február/marec.

 

Ahojte,

       Všetkých srdečne zdravíme z UMC a želáme príjemné predvianočné obdobie

 


 

       A tento (uvádzam len relevantný výňatok, nie celú správu) bol odoslaný o vyše mesiac neskôr - 20.I.2013 o 03:09:

 


 

4. PREDNÁŠKY NA TÉMU „OČKOVANIE“: V decembri som kontaktovala 10 MC, nakoľko nás oslovila reklamná agent., ktorá cez slovenský zväz pediatrov a infektológov chce osloviť mamičky v 10-tich MC/RC a ponúknuť im prezentáciu na túto často diskutovanú tému. Sľúbili serióznu spoluprácu bez presviedčania, kde v rámci diskusie prednesú pozitíva aj negatíva očkovania. Cieľom je: z podaných informácií si urobiť vlastný názor. Prioritou pre nich sú najmä veľké mestá. Sprievodnou aktivitou k prednáške v každom MC bude divadielko pre deti. Náklady hradí firma. Zoznam vybraných 10 MC ( po konzultácii s každým z nich) som zaslala agentúre zač. januára, ak miesta a rozpočet odsúhlasia, prednášky budú zrealizované v mesiacoch marec/apríl.

 


 

       Nechcem si robiť akékoľvek predsudky, ale snáď každému súdnemu človeku musí byť jasné, že negatíva očkovania budú obmedzené na "krátkodobé lokálne reakcie v mieste vpichu" + "mierna teplota", pričom ak vôbec nejaké väžnejšie následky očkovania budú priznané, tak len "veľmi vzácne" s pravdepodobnosťou "menej než 1 z milióna". Bolo by teda vhodné, keby ste tí, čo máte viac poňatia o skutočnom rozsahu a závažnosti nežiaducich účinkov očkovania, prišli na tieto besedy doplniť podhodnotené negatíva očkovania.

logo Únie materských centier       Človeku, čo má už farmaceutickú reklamu trochu "prečítanú", sa pri slovnom spojení "divadielko zdarma" rozsvieti červená kontrolka. Už len samotný fakt, že podujatie usporiada reklamná agentúra, pričom ÚMC poslúži v podstate len ako predĺžená ruka reklamnej agentúry, bije do očí. Z koho peňazí to bude celé hradené? Snáď nikto nechce, aby som zožral aj s navijakom prípadné tvrdenie, že si to zaplatia z vlastných vrecák pediatri a infektológovia, neustále si sťažujúci na nízke príjmy. Vysmial by som sa do ksichtu každému, čo by takúto hlúposť chcel tvrdiť.

       Takže kto to zaplatí? Neviem, ale mám veľmi dobrý tip: keďže pôjde zjavne o očkovanie detičiek, lebo sa to má konať v materských centrách (MC), je tu jedna firma, ktorá dodáva všetky plne hradené vakcíny pre povinné očkovanie detí na Slovensku: GlaxoSmithKline (GSK). Netvrdím, že to platí GSK, ale je to vysoko pravdepodobné. A kto je tá reklamná agentúra? Žeby Snowball Communications na čele s Dr. Kasardom? Neviem. To by musela potvrdiť alebo vyvrátiť kompetentná osoba z ǓMC. Nech už to je GSK/Snowball/Kasarda alebo ktokoľvek iný, niečo tu skrátka smrdí.

       Keďže zatiaľ nemám prehľad, v ktorých všetkých MC budú tieto dojem objektívnosti budiace besedy a kedy presne budú, budem veľmi vďačný za doplnenie týchto údajov. Môžete tak urobiť buď v diskusii pod týmto článkom, alebo poslať mi e-mail na sloboda.v.ockovani@gmail.com. Rád by som sa tiež zúčastnil aspoň jednej, ak sa mi ich nepodarí vychytať viac.

       Kde tieto besedy budú? Reč bola o najväčších mestách. Pôjde teda zrejme o všetky krajské mestá: Banskú Bystricu, Bratislavu, Košice, Nitru, Trenčín, Trnavu, Prešov a Žilinu. Navrch k tomu takmer isto aj Poprad a potom ešte zrejme aj jedno z nasledovných: Martin, Prievidza, Michalovce, Nové Zámky, Zvolen, Považská Bystrica. Usudzujem tak podľa tabuľky počtu obyvateľov miest Slovenska.

       Na záver si neodpustím sarkastickú poznámku: Po desiatkach miliónov €, vynaložených na reklamu v TV, rozhlase, časopisoch, novinách, po státisícoch (či skôr miliónoch?) vydaných reklamných letákov, brožúr ako Sprievodca očkovaním (Pfizer) alebo Očkovacie noviny (GSK), po čoraz viac sa stupňujúcom zastrašovaní ako rodičov, tak aj lekárov zo strany úradov verejného zdravotníctva či samotného prof. Dluholuckého osobne, pri čoraz viac reštriktívnej a represívnej legislatíve, je všetká táto snaha o debilizáciu národa úplne márna: napriek tomuto všetkému sa čoraz viac ľudí zobúdza a povinné očkovanie buď úplne odmieta, alebo zoškrtáva (napr. na čisto očkovanie proti tetanu a nič viac), alebo prinajmenšom odkladá do vyššieho veku dieťaťa, čiže nejde podľa očkovacieho kalendára. Výrobcovia vakcín (a ich predĺžené ruky v podobe štátnych úradov, reklamných agentúr a niektorých odborných lekárskych spoločností) to s nákladnými riešeniami vzdali a uchýlili sa k úplne zúfalej stratégii: napodobiť besedy o očkovaní, ktorých sa osobne zúčastňujem už dobré tri roky a ktoré sa ukázali byť účinným prostriedkom šírenia osvety v oblasti očkovania.

       Je tu však jeden problém: popri mojich besedách nie je nijaké divadielko pre deti zdarma, ja materským centrám neplatím nič za to, že môžem v nich prednášať, a účastníci nemajú vstupné zdarma, ale spravidla platia materskému centru nejaký symbolický poplatok a mne prípadné dobrovoľné "všimné" na náklady, spojené s usporiadaním besedy (hlavne na cestovné). Je to ostatne celkom logické, lebo ak sa chcem niečo hodnotné dozvedieť, tak musím vynaložiť nejakú námahu a/alebo prostriedky (spravidla peniaze, občas naturálie). Akonáhle mi niekto ponúkne "vzdelávanie zdarma", stačí len prísť, kľudne aj s deťmi, pre ktoré bude pripravené divadielko zdarma, tak nejde o žiadne vzdelávanie, ale o reklamu - obzvlášť keď to celé usporadúva reklamná agentúra. Ak niekto platí niekomu inému za to, že (ten platiaci) môže niekoho vzdelávať, tak je to korunovaný nezmysel. Dupľom v prípade, že ide o farmaceutickú záležitosť.

       Obhajcovia povinného očkovania majú jeden zásadný problém: bojujú proti základným ľudským právam, čo sa dnešnému pokoleniu mladých rodičov spravidla z duše prieči, a - čo je ešte zásadnejšie - NEHOVORIA PRAVDU.

       Takže nech sa páči, GSK (či kto vlastne za tým celým je) a ním platení pediatri a infektológovia, skúste šťastie s besedami o očkovaní, ak si myslíte, že neúspech vašej mediálnej masáže spočíva len a len vo forme. Pokojne skúste napodobniť moju formu. Ak si myslíte, že kriticky rozmýšľajúci rodičia vám sadnú na lep, uveria vám bez akýchkoľvek overiteľných vedeckých dôkazov, nechajú sa opiť pokrivenými (v podstate sfalšovanými) štatistikami a medovými rečami o úspechoch očkovania, hor sa do toho! Rád sa na to prídem osobne pozrieť. :-)

       P.S.: V Poprade sa miestna epidemiologička MUDr. Mária Pompová pokúšala o besedu o očkovaní v jej réžii. Údajne na ňu prišli 4 mamičky, z toho jedna do milej panej doktorky neprestajne rýpala. Dr. Pompovej to nedalo, tak sa po besede spýtala miestnych, že kto to bol. :-))) Naplánovaná bola aj druhá beseda - pokračovanie tej prvej. Tá sa však už (údajne z osobných dôvodov) neuskutočnila. :-))) Žeby to bolo len a len chýbajúcim divadielkom zdarma? :-)))))))

 


Napísanie tohto článku zabralo autorovi približne 2,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: WikiLeaks.sk: Reklamná agentúra chce usporiadať 10 besied o očkovaní v MC v najväčších mestách Slovenska

xyz

anonym | 05.03.2013

Sú za to body? Prídem.

Re:xyz

stara mama | 05.03.2013

???

Re:xyz

Ing. Marián FILLO | 06.03.2013

Myslíš kredity? :-)

Diskusia

Ladislav Melisko | 05.03.2013

Aha, Fillo, zas s vami bude niekto nesuhlasit = urcite je niekym plateny. Lebo vy to tu robite pre modre oci. ;)

Re:Diskusia

Ing. Marián FILLO | 05.03.2013

Nie, Meliško,

nerobím to pre nikoho modré oči. Robím to preto, že ma vytáča samotná existencia povinného očkovania. Mojím cieľom č. 1 je striktné zdobrovoľnenie akéhokoľvek očkovania, ak ste si nevšimol.

Toto je perfektna prilezitost

Kristina | 05.03.2013

Toto je perfektna prilezitost pre vsetkych rodicov, ktorych deti utrpeli vaznejsie neziaduje ucinky aby prisli na to divadielko a sirili naozajstnu osvetu.

suvislosti

hladajuci otec | 05.03.2013

https://profesia.pravda.sk/studium/clanok/273092-uk-je-v-konzorciu-10-univerzit-pre-spickove-vzdelavanie-o-liekoch/

Divadielko zdarma

J.N. | 04.03.2013

Kdeže divadielko zdarma. DVE divadielka zdarma. Ráta sa totiž aj prednáška.

Re:Divadielko zdarma

alena | 04.03.2013

Tak to je vystizne :-) :-) :-)

Re:Re:Divadielko zdarma

Marcelo | 05.03.2013

Pokiaľ by sa to konalo v BB celkom rád by som sa tejto "akcie" zúčastnil. Takže ak budete mať ktokoľvek vedomosť o termíne konania v BB zaveste to prosím Vás sem. Zjavne im stále nestačí, že napr. všetky mestské škôlky v BB majú "príkaz zhora" za žiadnu cenu neprijať do kolektívu neočkované dieťa. Diskriminácia ako vyšitá ! A to ma teda dosť srdí, takže by som sa šiel veľmi rád podeliť o názory na tému očkovania pri tejto príležitosti.
Howgh

Re:Re:Re:Divadielko zdarma

Fireman | 05.03.2013

URCITE DAJTE VEDIET TERMINY A MIESTA KONANIA !!! Tie "SUPER mudrosti" si rad pojdem vypocut...ak to bude v rozumnom dosahu...

Re:Re:Re:Divadielko zdarma

stara mama | 05.03.2013

no, nie nadarmo chodia po školeniach, kde sa učia vymetať mozgy rodičom detí a následne cez divadielka zadarmo v praxi zrealizovať tieto nabiflené a otrepané frázy o prospešnosti očkovania. Práve teraz je jedno vnúča 1.ročné očkované so zápalom plúc v nemocnici, nehovoriac o tom, že od narodenia nebol ani jediný mesiac, kedy by nebol na antibiotikách,a k tomuto všetkému ešte v nemocnici vyfasoval hnačku a to ešte bol aj navyše zaočkovaný! Ďalšie vnúča 5.ročné očkované leží doma v horúčkach - po využívaní antibiotík, tiež každý mesiac choré a navyše mu ešte aj detská lekárka predpísala sirup od kašla, ktorý nesmie, pretože mal problémy/operovaný/na srdiečko. Keby sme mali tieto informácie skôr o očkovaní, nikdy by sme sa nezľakli vyhrážok a nedali by sme očkovať. Tak nech nás skúsi niekto presvedčiť o prospešnosti, keď máme takéto skúsenosti. Mne toto všetko pripadá ako v nejakej otrokárskej krajine, takto vyzerá sloboda ? Súhlasím, treba tam ísť a hlavne sa nedať obalamútiť.

Záznamy: 1 - 12 zo 12

Pridať nový príspevok