Zlyhanie vakcíny – vyše 1000 Newyorkčanov dostalo mumps v priebehu posledných 6 mesiacov

10.05.2010 11:49

Mercola.com - 6.III.2010 - Dr. Joseph Mercola

 

       Pôvodný článok "Vaccine Failure -- Over 1000 Got Mumps in NY in Last Six Months"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.


 

       Vyše 1.000 ľudí v New Jersey a New Yorku od augusta 2009 ochorelo na príušnice (mumps).

       Takmer všetci infikovaní patria k ortodoxným alebo chasidským Židom. Nákaza príušnicami sa masovo rozšírila na letnom tábore pre ortodoxne-židovských chlapcov v Sullivanskom okrese štátu New York. Zdravotnícki funkcionári spájajú rozšírenie príušníc s 11-ročným chlapcom, ktorý bol na spomínanom tábore. Nedávno sa vrátil z Veľkej Británie, kde sa príušnicami nakazilo 4.000 ľudí.

       Chlapec bol proti príušniciam plne zaočkovaný, rovnako tak, ako 77% pacientov v New Jersey. Podľa CDC (= Centers for Disease Control and Prevention = strediská pre kontrolu a prevenciu ochorení – pozn. prekl.) nie je očkovacia látka proti príušniciam 100%-ne účinná.

       Príušnice sú nákazlivou chorobou spôsobovanou vírusom. Počiatočné príznaky zahŕňajú horúčku, bolesti hlavy, bolesti svalov a stratu chuti do jedla. Ochorenie môže spôsobiť opuchy brady a líc, i ďalšie ťažkosti, vrátane hluchoty a zápalu mozgových blán, vaječníkov a semenníkov.

Zdroj: CNN 8.II.2010

Komentár Dr. Mercolu:

       V tom, čo sa tu opisuje ako najväčšie prepuknutie nákazy príušnicami v USA od roku 2006, „ľahlo“ vyše 1.000 ľudí v New Yorku a New Jersey po ochorení na príušnice.

       V USA je dieťa zvyčajne očkované proti príušniciam spoločnou očkovacou látkou proti osýpkam, príušniciam a ružienke (= Measles, Mumps, Rubeola = MMR). CDC odporúča očkovať deti prvou dávkou MMR medzi 12. a 18. mesiacom života, a druhou dávkou medzi 4. a 6. rokom života.

       O tejto očkovacej látke sa predpokladá, že zabezpečuje ľuďom imunitu voči osýpkam, príušniciam a ružienke… aj tak však 77% z vyše 1.000 ľudí, čo na príušnice nedávno ochoreli, bolo zaočkovaných.
 

Aj keď ste bol(a) zaočkovaný(-á), stále môžete ochorieť na príušnice

       Tu vyvstáva trápna otázka, či očkovacia látka MMR, ktorá patrí medzi najpochybnejšie očkovania odporúčané CDC, vôbec funguje? Nuž, podľa CDC možno áno, možno nie. CDC hovorí, že MMR vakcína nie je 100%-ne účinná, ale účinná na 76 až 95%.

       V skutočnosti je druhá dávka MMR vakcíny potrebná, lebo až 20% zaočkovaných si po prvej dávke nevytvorí imunitu voči osýpkam. Úmyslom druhej dávky je poskytnúť vakcíne „druhú šancu“, aby zabrala, čo je ďalším dôkazom, že toto očkovanie je neúčinné.

       Aj tak sú však odhady účinnosti od CDC vcelku veľkorysé, keď zoberieme do úvahy, že až 77% z ľudí, čo na východnom pobreží USA ochoreli na príušnice, bolo zaočkovaných. V roku 2006, keď sa príušnicami nakazilo 6.500 ľudí v USA, nakazení boli v prvom rade vysokoškolskí študenti, ktorí boli zaočkovaní dvomi dávkami MMR vakcíny.

       V tom čase jedinými ľuďmi, čo boli skutočne imúnni voči príušniciam, boli starší Američania, ktorí prekonali toto ochorenie, keď boli deťmi, a vďaka tomu získali prirodzenú celoživotnú imunitu.

       Ako teda CDC určuje účinnosť očkovacích látok?

       Bývalá riaditeľka CDC – Dr. Julie Gerberding – opísala proces určovania účinnosti očkovacích látok na tlačovej konferencii počas prepuknutia nákazy príušníc v roku 2006. Ako si určite všimnete, sotva ho možno nazvať vedeckým procesom:

„Je niekoľko rôznych spôsobov na určenie účinnosti vakcín, ale keď tu máme prípady príušníc, prvá otázka, ktorú by sme si mali položiť, je, či je nakazená osoba zaočkovaná a ak áno, či je zaočkovaná jednou dávkou alebo dvomi dávkami?

       Jedna vec je porovnať ľudí, čo ochoreli na príušnice s tými, čo na ne neochoreli, a v po­rovnaní zaočkovanosti týchto dvoch skupín ľudí máme nástroj, ktorý nám umožňuje určiť účinnosť očkovania v tomto kontexte.

       To je skutočne ten najjednoduchší spôsob, a to je to, čo naše tímy skúmajú spoločne so štátnymi zdravotníckymi funkcionármi v oblasti, o ktorej tu hovoríme.“

       Opäť dokonca aj ona pokračovala, že „aj keď je očkovacia látka optimálna, nikdy nechráni na 100%.“
 

Problém s umelou imunitou (očkovaním)

       Očkovacie látky nikdy nechránia na 100%, lebo poskytujú len dočasnú imunitu, ktorá je nízkej kvality v porovnaní s imunitou, ktorú telo získa nákazou a zotavením sa z choroby. Napr. v prípade príušníc je prekonanou chorobou získaná imunita typicky celoživotná u tých, ktorí túto chorobu dostali v detstve. Ako vysvetľuje Barbara Loe Fisher, predsedkyňa a spolu-zakladateľka NVIC (= National Vaccine Information Center = národné informačné centrum o očkovacích látkach):

„Predpokladá sa, že očkovacie látky oblbnú imunitný systém Vášho tela tak, aby tento vyrábal protilátky proti vírusovým a bakteriálnym nákazám, a to tým istým spôsobom, akým prekonanie skutočnej choroby zvyčajne vytvára imunitu voči budúcim nákazám rovnakou chorobou.

       Avšak očkovacie látky neprirodzeným spôsobom vpravujú do ľudského tela laboratórne pozmenené živé vírusy a zabité baktérie spolu s chemikáliami, kovmi, liečivami a inými prísadami, ako napr. formaldehyd, hliník, ortuť, glutaman sodný, síran sodný, želatína, fenoxyetanol, siričitany, cudzorodé bielkoviny, antibiotiká ako aj neznáme množstvá RNA a DNA zvieracích a ľudských tkanivových kultúr.

       Zatiaľčo prirodzené zotavenie sa z mnohých nákazlivých chorôb vytvára doživotnú imunitu, očkovacie látky poskytujú len dočasnú ochranu a väčšina z nich vyžaduje posilňovacie („booster“) dávky na zvýšenie očkovaním vytvorenej umelej imunity.

       Skutočnosť, že človekom vyrobené očkovacie látky nedokážu napodobniť prirodzenú skúsenosť tela s chorobou, je jedným z kľúčových bodov sporu medzi tými, ktorí trvajú na tom, že ľudstvo nedokáže žiť bez masového používania viacerých očkovacích látok, a tými, ktorí veria, že biologická integrita ľudstva bude vážne narušená ich ďalším používaním.“

       Tento poznatok necháva veľa nezodpovedaných otázok o procese očkovania v USA, ako aj otázku, či očkovanie nakoniec nespôsobuje viac škody než úžitku. Barbara Loe Fisher pokračuje:

„Po prvé, je lepšie chrániť deti proti nákazlivým chorobám v ranom veku dočasnou imunitou z očkovania, alebo je lepšie, keď sa nakazia určitými chorobami v detstve a získajú tým doživotnú imunitu?

       Po druhé, spôsobujú zdravotné ťažkosti po očkovaní viac chronických chorôb a úmrtí, než spôsobujú samotné choroby, proti ktorým sa očkuje? Obe otázky zásadne nabúravajú dôveru v ľudské zásahy v porovnaní s dôverou v prírodu a prirodzený poriadok, ktoré tu boli už dávno pred tým, ako človek vytvoril očkovacie látky.“

 

Vážne rozhodnutie

       Je niekoľko zásadných rozdielov medzi prirodzene získanou imunitou a dočasnou imunitou získanou výrobou protilátok vyvolanou očkovaním. Ale len málo ľudí sa touto otázkou zaoberá, prinajmenšom málo z konvenčnej medicíny, ktorá je v skutočnosti ovládaná farmaceutickými spoločnosťami.

       Nanešťastie, ak my ako spoločnosť budeme ďalej kráčať po ceste, ktorú nám tieto spoločnosti pripravujú, a oni sa mýlia v účinnosti, bezpečnosti a celkových dlhodobých vedľajších účinkoch očkovacích látok, nachádzame sa na krajne nebezpečnej pôde.

       Príušnice boli bežnou detskou chorobou. Veľa z vás, čo čítate tento článok, ste ich pravdepodobne prekonali. Vírus si „odkrútil svoje“, zatiaľčo ste zostali doma v posteli, a boli ste za to odmenení celoživotnou imunitou. Vo väčšine prípadov príušnice (podobne ako viaceré ďalšie detské choroby, proti ktorým dnes naše deti očkujeme) nie sú vážnou chorobou.

       V ojedinelých prípadoch môžu aj pri príušniciach nastať vážne zdravotné ťažkosti, ale treba toto riziko porovnať s prípadnými ťažkosťami po podaní očkovacej látky, ktorá, ako vieme, určite obsahuje jedovaté látky. Druhá vec je, že aj keď sa dáte zaočkovať, môžete ochorieť na príušnice, čo znamená, že ste prijali riziko očkovania bez akejkoľvek výhody sťaby protiváhy.

       Verím, že nastal čas na otvorený rozhovor o očkovaní, ktorý sa bude zaoberať otázkami účinnosti očkovacích látok a ich vedľajších účinkov, a ktorý vytvorí priestor pre skutočne čestné odpovede – a pre alternatívy.

       Medzitým zdravé stravovacie návyky a robustný imunitný systém sú dvomi dôležitými faktormi, ktoré ovplyvňujú Vašu schopnosť úspešne bojovať proti útokom vírusov ako sú príušnice.

       Všetky informácie, ktoré potrebujete na posilnenie svojho imunitného systému a zdravia ako takého, sú zadarmo k dispozícii na mojej webovej stránke (https://www.mercola.com/) v jasnej a stručnej podobe, ktorá je rozdelená na začiatočníkov, prostredných a pokročilých. Vyzývam Vás, aby ste si prezreli tieto informácie a dozvedeli sa, ako zostať zdravými prirodzeným spôsobom.