Články o očkovaní v časopisoch Dieťa a Zem & vek č. 2/2016

02.02.2016 00:00

Ing. Marián Fillo

 

obálka časopisu Dieťa č. 2/2016Dieťa

    Mesačník Dieťa č. 2/2016 prinesie už 32. časť seriálu Mgr. Petra Tuhárskeho „Hovorme o vede“, ktorej už 4. diel v poradí sa venuje téme vírusovej detskej obrny (poliomyelitídy). Staršie časti seriálu si môžete stiahnuť zo stránky RizikaOckovania.sk.

    Okrem toho v najnovšom čísle Dieťaťa, ktoré si môžete kúpiť v novinových stánkoch od dnešného dňa (= od utorka 2.II.2016), nájdete aj upútavku na zdarma stiahnuteľný slovenský preklad knihy Dr. Andrewa J. Wakefielda Bezcitná bezohľadnosť. Autizmus a očkovanie — pravda o jednej tragédii (angl. Callous Disregard. Autism and vaccines — the truth behind a tragedy).

 

Zem & vek

obálka časopisu Zem & vek č. 2/2016    Očkovanie je témou mesiaca v najnovšom čísle časopisu Zem & vek (2/2016).

    Milan Pullmann v článku „Dva nezmieriteľné tábory“ vykreslil diskusiu, ktorá prebieha medzi odborníkmi obhajujúcimi a spochybňujúcimi očkovanie.

    Patrik Sloboda v článku „Farmaceutická hydra a biznis s vakcínami“ poukázal na koncentráciu úzkeho okruhu nadnárodných korporácií, ktoré kontrolujú svetový obchod s vakcínami.

    Peter Čalovka v článku „V boji proti epidémiám sme ustrnuli v 19. storočí. Zatiaľ“ zhrnul históriu, súčasnosť a budúcnosť očkovania (vakcíny na báze nanotechnológií), v čom spočívajú jeho historické zásluhy, ale aj problematickosť súčasného spôsobu očkovania, vo vzťahu k ľudskej imunite.

    Marián Fillo v článku „Prečo by malo byť akékoľvek očkovanie dobrovoľné?“ zhrnul niekoľko dobrých dôvodov pre odstránenie očkovacej povinnosti a poukazuje aj na obrovské nezrovnalosti vo vede okolo očkovania, podivnú etiku plošného očkovania a fatálne nedostatočné vedomosti veľkej väčšiny očkovacích lekárov.

    Posledný zmienený článok zverejníme na www.slobodaVockovani.sk, keď vyjde Zem & vek č. 3/2016.