Čo už nejaký Ing. môže vedieť o chorobách?

09.03.2011 08:14

 

E-mail jednej čitateľky:

 

       Dobrý deň pán aktivista Fillo,

 

       prečítala som si Vaše názory na "slobodu v očkovaní". No vlastne ani celé neprečítala lebo sa mi dvíhal žalúdok z Vašich kecov.

       Čo už nejaký Ing., až vôbec nejaký titul máte, môže vedieť o chorobách. Videli ste už v skutočnosti zomierať nejaké dieťa? Tak ja Vám doporučím, tak na týždeň navštíviť detské odd., trebárs na Kramároch a potom Vám zaručím, že sa budete modliť, aby Vaše dieťa tiež podobne neochorelo. A budete si želať, aby takéto oslabené dieťatko, ktoré tiež má svoje právo, nestretlo nezaočkované dieťa, ktoré ho nakazí chorobou, na ktorú jedinec zo slabou imunitou ľahko zomrie.

       Dúfam, že už konečne niekto na Vás podá trestné oznámenie za poburovanie občanov za nedodržiavanie zákonov SR.

 

Matka Janka, janka32@atlas.sk

 

       P.S.: Môj názor uveďte tiež do príspevkov. Určite ho zdieľa 99,9 % občanov SR.

 


 

Odpoveď na tento e-mail:

 

       Milá pani Janka,

 

       srdečne ďakujeme za Váš názor.

       K Vášmu e-mailu: vidieť dieťa umierať, to je veľmi ťažký pohľad - bez ohľadu na príčinu úmrtia. Nuž a tou príčinou môže byť práve aj očkovanie. Poznám niekoľko ľudí na Slovensku, čo práve kvôli očkovaniu prišli (alebo takmer prišli) o svoje dieťa, a verím tomu, že ich prípadná reakcia na Váš e-mail nebude ani zďaleka tak slušná, ako tá moja.

       Čo sa týka vzdelania v oblasti zdravia a zdravotníctva, získavam ho úplne rovnako ako študenti medicíny: čítam knihy, počúvam prednášky, rozprávam sa s odborníkmi a hľadám si informácie na internete. V čom vidíte rozdiel?

       Čo sa týka môjho akademického titulu, môžete si overiť na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline, že mi skutočne bol titul Ing. priznaný v roku 2001.

       Čo sa týka trestného oznámenia, aj my - zástancovia slobodnej voľby v očkovaní - máme veľa dobrých dôvodov na podanie trestného oznámenia, napr. za šírenie poplašných správ (prasacia chrípka, osýpky v Bulharsku...), hanobenie rasy, národa a/alebo presvedčenia (za rasistické vyjadrenia na adresu Rómov či zosmiešňovanie určitých svetonázorových a náboženských skupín zo strany ÚVZ SR) alebo napr. aj za úmyselné šírenie nebezpečnej prenosnej choroby (pri očkovaní živými vakcínami, z ktorého môže ochorieť nielen očkovaná osoba, ale následne aj jej okolie).

       Aj keby Váš názor zdieľalo naozaj 99,9% obyvateľov Slovenska, o čom si dovolím vážne zapochybovať, keďže našu Petíciu za slobodnú voľbu v očkovaní podpísalo už značne cez 4.000 občanov SR, aj tak by to nebolo dôkazom správnosti Vášho názoru. Aj Adolfa Hitlera podporovalo v istej chvíli vyše 95% Nemcov. A bolo to vari správne??? Ak sa stádo rúti do záhuby (a to preukázateľne je prípad väčšinovej spoločnosti v SR), je správne držať sa stáda???

 

       Pýta sa a pekný deň praje

Ing. Marián FILLO
https://slobodavockovani.sk

 


 

Pokračovanie

       Matka Janka mi napísala ďalší e-mail 17.III.2011 o 18:53. Tento e-mail si však vyslovene nepriala zverejniť, takže ho nezverejňujem.

       Odpovedal som naň 18.III.2011 o 11:35. Moju odpoveď nájdete v článku: "Ad: Čo už nejaký Ing. môže vedieť o chorobách?". Z mojej odpovede možno do istej miery vytušiť, na čo vlastne odpovedám, tak dúfam, že takto zostala "aj ovca celá aj vlk sýty". :-)

 

Diskusia: Čo už nejaký Ing. môže vedieť o chorobách?

Nech vás osvieti

Silvia | 15.03.2011

Pani Janka, rozmýšľajte nad tým, ako "chráni" očkovanie. To, že prejavy akéhokoľvek infekčného ochorenia u očkovaného dieťaťa nie sú tak výrazné (to predpokladá teória), ako u neočkovaného (ale môže to byť aj naopak, individuálne), neznamená, že ochorenie neexistuje,...chápete? A ak zlyháva zdravotná starostlivosť a zomierajú deti aj napriek očkovaniu, tak asi je to o niečom inom, len nie o očkovaní. Naozaj veríte tomu, že keď si dáte Paralen, Coldrex apod., už chrípku nemáte?
Asi sa jej vtedy darí ešte lepšie, pretože "vypínate z prevádzky" imunitný systém, ktorý bojuje proti vírusu práve zvýšenou teplotou. Úprimne Vám prajem Vám skoré osvietenie rozumu.

Farmapriemysel

durino | 14.03.2011

Výrok vysokého predstaviteľa farmapriemyslu:

"Prvá najhoršia vec, ktorá sa vám môže stať, že Vám pacient zomrie.

Druhá najhoršia vec, ktorá sa vám môže stať, že vám pacient vyzdravie."

Hovorí za všetko. Prajem všetkým racionálny prístup k faktom a chladnú hlavu. Človek nemusí byť doktor, aby pochopil niektoré informácie a súvislosti.

Pre matku Janku

informatik | 14.03.2011

Dovoľujem si malú poznámku o tom, ako sa stať lekárom pomocou štúdia lekárskej literatúry.
Podobný prípad človeka, ktorý chodil so knižnice študovať lekársku literatúru popisuje Jerome K. Jerome na začiatku knihy Traja muži v člne o psovi nehovoriac.

https://www.authorama.com/three-men-in-a-boat-1.html

Keď potom na sebe pozoroval príznaky všetkých ochorení, zašiel k starému anglickému lekárovi. Ten mu na recept napísal:
Každých 6 hodín hovädzí stejk
K tomu pintu piva
Denne 10 míľ chôdze
Večer o jedenástej ísť do postele
A nezaťažovať hlavu ničím, čomu nerozumieš.

To bolo v roku 1889. Dnes by ten recept bol asi iný. Miesto stejku zeleninové jedlo, miesto piva červené víno. Ďalší postup našich lekárov nepoznám. Neprečítal som si ešte učebnicu psychiatrie.

Re:Pre matku Janku

Ing. Marián FILLO | 16.03.2011

Úsmevné...

Nie je však lekárska literatúra ako lekárska literatúra. Máme tu totiž dva zásadne odlišné druhy medicíny:
1. chápe súvislosti
2. nechápe súvislosti.

Blbé je, že všemožnými prostriedkami sa pretláča ten druhý typ. Ja však preferujem ten prvý typ. A ten hovorí okrem iného aj o tom, že pozitívny prístup k životu je jedným z pilierov dobrého zdravia.

Váš vtip však hovorí očividne o tom druhom type medicíny, proti ktorému tu vlastne bojujeme informovaním a zasadzovaním informácií do súvislostí.

Re:

Re: | 13.03.2011

Viete dalsim problemom je aj to, ze v nemocniciach neakceptuju takych zamestnancov ako som bola toho prikladom ja osobne. Pracovala som ako zdr. sestra aj na detskom a zasadne som bola proti ockovaniu. Snazila som sa informovat co najviac rodicov a ked to vedenie zistilo, bola som okamzite prepustena.
Som matkou 2 deti a nikdy som ich nedala ockovat. Som stastny clovek, pretoze najvacsim darom su moje zdrave deti! Sice sa niektori kolegovia dodnes pozeraju na mna ako na choru, ale aspon vidime kto je v skutocnosti "chory". Snazte sa poskytnut nazor, radu, moznost viac sa informovat a vysledkom je vypoved. Velmi velke mnozstvo ludi - mladych rodin, nema absolutne ziadne ine informacie o rizikach ockovania a riadia sa podla stada dementov v bielych plastoch.
Chodte k lekarovi, mozete umriet v cakarni, lebo vsak prisiel dealer k lekarovi, ktory si posedi u lekara, natlaci mu bludy do hlavy a vysledkom je to, ze vlastne ani nevie diagnostikovat, liecit (hm..., a...vlastne cim? "Liekom" s placebo efektom s primesou chemie). Psychika dokaze robit zazraky...
Obdivujem ludi ako je pan Ing. Bojujem s Vami za nase slobodne rozhodovanie v tomto "demokratickom" state, kde postavicky v parlamente udru po jednom klinci a druhym ho vyvratia!

Re:Re:

Ing. Marián FILLO | 16.03.2011

To znie vskutku zaujímavo.

Ak by sa Vám chcelo opísať Váš životný príbeh podrobnejšie, veľmi rád by som ho zverejnil medzi Príbehmi zo života:
https://www.slobodavockovani.sk/pribehy/

Príbeh môžete poslať na sloboda.v.ockovani@gmail.com

nesuhlas s p.Jankou

robo1973 | 12.03.2011

Pani Janka vy ste asi stale v 19 storoci lebo vsetky vyspelejsie staty okolo nas uz davno povinne ockovanie zrusili a mali by ste sa tiez zamysliet nad tym preco su prave tie deticky na tych kramaroch ,pokial ja viem tak su skoro vsetky zaockovane ,akym zazrakom dostali vsetky tie choroby ??? alebo zase niekomu nevysla statistika???Je to vasa osobna vec tak isto ako nas ostatnych ktori sme proti tomuto nasiliu pachanom na nasich detoch

Suhlas s p. Ing. Fillom

Anna | 11.03.2011

Ockovanie nechrani na 100%! Som zdravotna sestra a presli sme si povinnymi ockovaniami (proti TBC, hepatitide...) na strednej skole vsetky ziacky! Dnes sa nakazenim danych ochoreni moze pochvalit par mojich spoluziacok! Pani Janka, keby Vam ponukli biznis, vdaka, ktoremu by ste bola miliardarka a zabezpecila buducnost Vasich predkov na X generacii dopredu, vsak aj Vy by ste len zatlkala a prikyvovala tak ako Vam rozkazu! To sa deje vo farmaceutickom priemysle a je to smutna realita! Trosku kovu a inych skodlivin sem tam nezaskodi, vsak co, to je nic. O par rokov sa zobudite s diagnostikovanou rakovinou, alzhaimerom... no a nehovoriac o malych detoch! Vazeni pozerajte aj zahranicne spravy a nie len Bohom zabudnute Slovensko. Tak si otvorte oci! Keby farmaceutom zalezalo na zdravi ludi, uz davno mame liek (,ktory skutocne vylieci) na rakovinu, cukrovku, AIDS...., lenze tieto firmy by skrachovali a co potom? Rizovat vzdy musi niekto! Pan Ing. Fillo, prajem vela uspechov! Som za, v boji za slobodne rozhodovanie ockovat!

pre Matku Janku a Božku

BB | 11.03.2011

Absolvovala som všetky povinné očkovania určené pre môj ročník a napr. očkovanie proti TBC mi dopomohlo "len" k 200 tabletovému baleniu antituberkulotík. Ďakujem, neprosím. Rada vám takéto prezenty darujem.

Re:pre Matku Janku a Božku

Ing. Marián FILLO | 16.03.2011

Ak by ste chcela Váš príbeh opísať podrobnejšie, rád ho zverejním medzi Príbehmi zo života:
https://www.slobodavockovani.sk/pribehy/

V tom prípade mi napíšte, prosím, na sloboda.v.ockovani@gmail.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Pridať nový príspevok