Podľa najnovších údajov očkované deti tvoria približne 90% prípadov čierneho kašľa

05.12.2012 01:27

PreventDisease.com - 30.XI.2012 - Dr. Dave Mihalovic

 

       Pôvodný článok "Recent Evidence Shows Vaccinated Kids Account For 90 Percent of Cases of Whooping Cough"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Očkované obyvateľstvo má doposiaľ najvyšší výskyt čierneho kašľa a ďalšie nové údaje podporujú toto tvrdenie. Čierny kašeľ (pertussis) sa šíri po celých USA v počtoch najmenej 2x vyšších, než boli zaznamenané v roku 2011. Epidemiológovia a zdravotnícki úradníci dokonca pripúšťajú, že príčinou môžu byť vakcíny.

ilustračný obrázok - mnohonásobne očkované plačúce dievčatko       Úradníci zo CDC hovoria, že najlepším spôsobom, ako predísť čiernemu kašľu, je očkovanie. Napriek tomu z údajov Ministerstva zdravotníctva štátu Vermont (USA) vyplýva, že podstúpenie očkovania proti čiernemu kašľu nerieši problém ani nepomáha vysporiadať sa s touto vysoko nákazlivou chorobou. Ak vôbec niečo, vyzerá to tak, že očkovanie celú situáciu len zhoršuje.

       USA pravdepodobne budú mať tento rok viac prípadov čierneho kašľa než mali v ktoromkoľvek inom roku počnúc rokom 1959.

       Deti dostávajú poslednú dávku vakcíny, známej ako DTaP (záškrt, tetanus, acelulárna vakcína proti čiernemu kašľu - pozn. prekl.), vo veku 4 až 6 rokov. Vo veku dospievania dostávajú posilňovaciu dávku (booster). Problém s DTaP vakcínou však je, že podľa štúdie, nedávno zverejnenej v časopise New England Journal of Medicine (NEJM), očkovanie po nejakom čase stráca účinnosť a mnohí teraz špekulujú, či jeho účinnosť nie je nulová už od samej prvej injekcie zo série očkovaní. Táto štúdia porovnávala 277 detí vo veku 4 až 12 rokov a zistila, že pravdepodobnosť čierneho kašľa u dieťaťa rástla v priemere o 42% každý rok po 5. dávke DTaP vakcíny (po tej, čo sa dáva vo veku 4 až 6 rokov - pozn. prekl.).

       Táto nová štúdia sa pripája k niekoľkým ďalším, zverejneným za posledných pár rokov, podľa ktorých deti vo veku 7 až 10 rokov sú menej imúnne voči čiernemu kašľu. Je to však prvá štúdia, ktorá odhadla, o koľko klesá účinok očkovania po 5 dávkach DTaP, tvrdia výskumníci.

       Príčinou veľmi dobre môže byť opakovaná záťaž jedmi (toxínmi) z DTaP vakcíny, ktorými sú (nielen) formaldehyd, hydroxid hlinitý, fosforečnan hlinitý, polysorbát 80 a thimerosal (na Slovensku sa už detské vakcíny s pridaným thimerosalom nepoužívajú - pozn. prekl.). To znamená, že každá DTaP vakcína obsahuje karcinogénne (rakovinotvorné), neurotoxické (jedovaté pre mozog a nervovú sústavu), imunotoxické a plodnosť znižujúce zlúčeniny, rovnako ako mnohé z tohtoročných očkovacích látok proti chrípke. Tieto chemikálie sa potom v tele dieťaťa hromadia s každou ďalšou dávkou očkovacej látky, ktorá pridáva ďalšiu jedovatú záťaž.

       Patsy Kelso, epidemiologička z Ministerstva zdravotníctva štátu Vermont, povedala, že očkovanie neprináša očakávané výsledky. Povedala tiež, že tohtoročná rekordná epidémia vo Vermonte nie je len otázkou výpočtov:

"Vo Vermonte sme tento rok začali robiť nový laboratórny test na čierny kašeľ, ktorý je oveľa citlivejší než testy, ktoré sme robili v minulosti. Aj bez toho však došlo k nárastu počtu prípadov čierneho kašľa."

       A nejde len o Vermont. Každý jeden štát USA s výnimkou Michiganu a Kalifornie zažil tento rok epidémie čierneho kašľa najmenej 2x väčšie než epidémie, zaznamenané v roku 2011. K 39. týždňu roku 2011 CDC zaznamenalo 11.969 prípadov čierneho kašľa. Toto číslo sa tento rok takmer strojnásobilo, keďže úrady doposiaľ zaznamenali 30.908 prípadov.

       Zdravotnícki úradníci by sa mali uistiť, že "nevytvárajú nové zhluky choroby v iných vekových skupinách", povedala výskumníčka Lara Misegades zo CDC.

       Poradný výbor pre očkovacie postupy (Advisory Committee on Immunization Practices = ACIP; obdoba slovenskej Pracovnej skupiny pre imunizáciu - pozn. prekl.) pri CDC ešte neprejednával zmeny v očkovaní proti čiernemu kašľu v detskom očkovacom kalendári. A zrejme nejaký čas potrvá, kým bude ACIP o tomto probléme hlasovať, povedal člen ACIPu Dr. Mark Sawyer, profesor detského lekárstva na Kalifornskej univerzite v San Diegu (University of California, San Diego). ACIP je práve tá ustanovizeň, ktorá v roku 2010 volala po nadmernom podnecovaní ľudského imunitného systému skrz plošné očkovanie proti chrípke.

       V roku 2012 teda bolo viac prípadov čierneho kašľa než bolo zaznamenaných v akomkoľvek inom kalendárnom roku od roku 1959, kedy bolo hlásených (v USA - pozn. prekl.) zhruba 40.000 prípadov. Vo Vermonte bola epidémia podobnej veľkosti naposledy v roku 1997, kedy bolo hlásených 283 prípadov. V roku 1996 bolo hlásených 280 prípadov.

       K 20.IX.2012 mal Vermont v rámci USA 6. najvyšší výskyt čierneho kašľa - 42 prípadov na 100.000 obyvateľov. Wisconsin mal najvyšší výskyt (incidenciu) - 78,6 prípadov na 100.000 obyvateľov, potom Minnesota ss 63,5 a Washington s 58,1 prípadmi na 100.000 obyvateľov. Priemer v USA je 9,3 prípadov na 100.000 obyvateľov.

       Patsy Kelso tiež povedala, že podľa súčasnej mienky zdravotníckych úradníkov za výrazný nárast prípadov čierneho kašľa môže očkovanie.

 

Zdroje:

 

Dr. Dave Mihalovic

       je naturopatickým lekárom, ktorý sa špecializuje na výskum očkovania, prevenciu rakoviny a prírodný/prirodzený prístup k liečbe.

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabralo prekladateľovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Podľa najnovších údajov očkované deti tvoria približne 90% prípadov čierneho kašľa

protilátky

MUDr.Ludmila Eleková | 07.12.2012

Všem anglicky čtoucím vřele doporučuji knihu Raising a vaccine free child od Wendy Lydall. Výborná práce, plno referencí, dočtete se o nemocech a očkování věci, které jinde nenajdete.
Lydall mj. popisuje studii, kterou provedli angličtí lékaři v epidemii záškrtu v 50.letech. Chtěli tehdy zjistit, jestli je korelace mezi hladinami protilátek a imunitou. Totiž údajnou ochrannou hladinu protilátek určil jeden člověk, prostě by oko, jak se říká. Bela Schick. Takže ve studii měli 4 skupiny lidí: očkovaní, kteří měli záškrt, neočkovaní, kteří měli záškrt, očkovaní, kteří ho v tu dobu neměli a neočkovaní, kteří ho neměli. Změřili protilátky u všech skupin a zjistili, že očkovaní i neočkovaní nemconí záškrtem měli víc protilátek než očkovaní a neočkovaní zdraví. Šlo samozřejmě o paměťové protilátky, ne akutní při nemoci. Podstatné je, že mnoho lidí, kteří vůbec neonemocněli, přestože byli v těsném kontaktu s nemocným /např. členové rodiny), neměli žádné protilátky a zůstali zdraví.
Poučení z této studie pro lékařský establishment bylo jasné: takové studie už se nesmí provádět.

Re:protilátky

alena | 08.12.2012

dakujeme za zaujimave informacie. Ta posledna veta je skvela, clovek sa az musi usmiat, no nakoniec je to taky smiech cez slzy...bohuzial...Je to podobne ako s tou velkou studiou v Indii s ockovanim proti TBC pod zastitou WHO...zistilo sa,ze dokonca viac pripadov TBC bolo u zaockovanej skupiny a tak sa dalsie podobne velke, dlhodobe a slepe studie skutocnej (ne)ucinnosti konkretnej vakciny proti konkretnej chorobe radsej uz ani nerobili....

Re:Re:protilátky

MUDr.Ludmila Eleková | 10.12.2012

Poučení z té epidemie záškrtu je jasné i jinak, protilátky mají nějaký smysl a ochrannou kapacitu, pouze jsou-li produktem přirozeného překonání nemoci. Protiinfekční imunita na nich zjevně není závislá, což prokazují i nedávné studie - podstatná je schopnost B buněk stimulovat makrofágy k akci, tj. schopnost B buněk stimulovat buněčnou imunitu.

Re:Re:protilátky

stará mama | 16.12.2012

no veeeru, ak je to tak aj s inými podobnými záležitosťami......., tak nazdar zdravý rozum ! Je toto vobec možné....? asi som si aj odpovedala...,

trocha počtů 2

MUDr.Ludmila Eleková | 06.12.2012

Nevyjádřila jsem se přesně. Poměr 3 ku 1 by platil, kdyby vakcína vůbec nechránila, kdyby chránila alespoň trochu, měl by být poměr neočkovaných nemocných v epidemii ještě vyšší, víc než 1 čtvrtina. Opačný poměr, 9 ku 1 ukazuje, že vakcína proti černému kašli zvyšuje riziko onemocněním černým kašlem, jinak se ty počty vysvětlit nedají.

Re:trocha počtů 2

Ing. Marián FILLO | 08.12.2012

Ono to tak (až na pár výnimiek) aj skutočne vyzerá pri pohľade na štatistiky WHO.

Napr. Slovensko má jednu z najvyšších zaočkovaností proti čiernemu kašľu v rámci celej Európy a zároveň jeden z najvyšších výskytov v prepočte na hlavu (viac už má tuším len Nórsko), viď tabuľku tu:
https://www.slobodavockovani.sk/news/ad-informacia-o-moznych-rizikach-ockovania-a-antivakcinacnych-aktivitach/

trocha počtů

MUDr.Ludmila Eleková | 05.12.2012

Můžeme si trochu započítat. Dosud byla oficiálně udávaná účinnost pertusové vakcíny kolem 80%, tj, 80% očkovaných mělo dost protilátek. Proočkovanost bývá kolem 95%. Tj. při 80% účinnosti to znamená že "chráněno" má být 76% populace. Kdyby to platilo a všichni neočkovaní by byli vnímaví, měl by být poměr nemocných v epidemii černého kašle cca 3 očkovaní na 1 neočkovaného. Jenže ono je to 9:1, téměř dvakrát tolik. Z toho jednoznačně vyplývá, že očkování proti černému kašli riziko onemocnění zvyšuje! Kdepak jsou ti neočkovaní nemocní, ti strašliví bezohlední roznašeči? Kde je těch 20% nemocných neočkovaných? Jistěže ne každý neočkovaný je vnímavý, ale ten nepoměr je do očí bijící.

Re:trocha počtů

Ing. Marián FILLO | 02.01.2013

Je mi ľúto, ale musím konštatovať, že z oficiálnych údajov nevyplýva kontraproduktívnosť očkovania, pokým je chorých očkovaných menej než je výška zaočkovanosti.

Tzn. ak je zaočkovanosť 95%, tak aby bolo očkovanie kontraproduktívne, muselo by byť spomedzi chorých vyše 95% očkovaných. To zatiaľ (nakoľko viem) oficiálne nikdy priznané nebolo.

Môžeme sa však oprávnene domnievať, že oficiálne čísla sú nespoľahlivé, pretože:
1. ak niekto je očkovaný, mnohí (proočkovací) lekári majú tendenciu zamietnuť tú diagnózu (v tomto prípade čierny kašeľ), proti ktorej je očkovaný, a namiesto nej diagnostikovať niečo podobné (napr. chlamýdie či dokonca astmu). To znamená, že očkovaných chorých je pravdepodobne viac (možno oveľa viac) než sa oficiálne priznáva.
2. ak niekto nie je očkovaný, mnohí (proočkovací) lekári majú tendenciu potvrdiť diagnózu, proti ktorej nie je očkovaný (v tomto prípade čierny kašeľ), hoci to v skutočnosti je niečo iné (napr. chlamýdie). To znamená, že neočkovaných chorých je v skutočnosti menej než sa oficiálne uvádza.

Ak je pravda jedno alebo druhé (prípadne oboje), je veľmi dobre možné, že keby sme mali skutočné čísla (nie tie oficiálne vykazované), vyšlo by z nich očkovanie ako skutočne kontraproduktívne.

Z oficiálnych čísel to ale nevyplýva, keďže očkovanie sa považuje za (aspoň trochu) prínosné v prípade, že očkovaní majú menšiu šancu ochorieť než neočkovaní. A to je len v prípade, kedy zaočkovanosť je väčšia než percento očkovaných chorých.

V prípade USA, CZ či SK to oficiálne nie je, otázkou však sú krajiny, kde je podstatne nižšia zaočkovanosť, napr. Rakúsko.

Záznamy: 1 - 8 zo 8

Pridať nový príspevok