Očkovanie alergických detí = ohrozenie z nedbalosti

01.08.2011 01:51

International Medical Council on Vaccination - 17.VI.2011 - Dr. William C. Douglass Jr.

 

       Pôvodný článok "Reckless endangerment"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Nemôžete sa dať zaočkovať proti chrípke kvôli alergii na vajcia?

       Výskumníci hovoria, že by ste sa predsa len mali dať zaočkovať — aj keby ste boli dieťaťom, ktoré by mohlo utrpieť smrteľnú reakciu na očkovanie. A na ospravedlnenie tohto stanoviska hovoria, že niektorí lekári už zaočkovali proti chrípke alergické deti, pričom ani jedno z nich nezomrelo... aspoň nie doposiaľ.

       Keďže vakcinačný vírus sa pestuje na kuracích vajciach, deťom alergickým na vajcia sa najprv vpichne len malá časť vakcíny... a ak stále dýchajú aj o 30 minút neskôr, dostanú o čosi viac. Môžu byť zaočkované na 2x alebo až na 5x — ale výskumníci, stojaci za novou štúdiou, sú unavení z tohto opatrného prístupu, a tak sa pozreli na zdravotné záznamy 152 detí alergických na vajcia, ktorých lekári (a tiež rodičia) sa vykašľali na opatrnosť a podali týmto deťom vakcínu proti chrípke na jednu šupu.

       Samozrejme, použili pred očkovaním kožné testy, aby sa ukázalo, ako budú malí pacienti reagovať. Ale tieto testy sú také nepresné a dávajú tak protichodné výsledky, že by ste museli byť úplným idiotom, aby ste dali do stávky život dieťaťa na základe výsledku takéhoto testu.

       Keďže však všetky deti túto tvrdú skúšku prežili, výskumníci sú pripravení usporiadať očkovací večierok. Vidíte? Funguje to! Hurá pre nich — hrajú sa tu však s ohňom: Dieťa s vážnou alergiou na vajcia doslova hľadí smrti priamo do očí, keď je očkované proti chrípke, pretože čelí až priveľmi skutočnému riziku anafylaktického šoku.

       Zaočkujete 152 detí a pri troche šťastia tým žiadne z nich nezabijete. Keď však zaočkujete niekoľko miliónov detí, šťastie sa Vám skôr či neskôr obráti chrbtom.

       Ja osobne rozhodne nebudem pokúšať šťastie.

 

P.S.: Je úplne jedno, či máte alebo nemáte alergiu na vajcia — ani Vy, ani Vaše deti tak-či-tak nepotrebujete byť zaočkovaní proti chrípke. Navzdory tomu, čo ste počuli v médiách, niet žiadneho dôkazu, že očkovanie proti chrípke zachraňuje životy, či dokonca chráni pred vážnou chorobou. Viac o tom nájdete tu: www.douglassreport.com.

 


Preklad tohto článku trval prekladateľovi približne polhodinu čistého času.