Odpoveď Ing. Kataríny Augustinič (SaS) na otázky k povinnému očkovaniu

05.03.2012 09:13

Ing. Marián Fillo

 

       Na otázky k povinnému očkovaniu, ktoré pôvodne položila jedna naša čitateľka strane Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, s oneskorením odpovedala aj Ing. Katarína Augustinič, kandidátka na poslankyňu Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) č. 59 za stranu Sloboda a sol idarita (SaS).

 

Otázky:

Chcela by som sa opýtať, ako plánujete riešiť otázku povinného očkovania detí? Viem, že máte v programe zrušenie povinnosti niektorých vakcín. Zaujímalo by ma ktorých a prečo. Prípadne, či sa neplánujete zasatiť za úplné zrušenie povinosti očkovania, keďže vyhláška je protiústavná? Vo väčšine štátov EÚ je očkovanie len odporúčané a nikto nenúti deti očkovať pod hrozbou pokuty. Navyše majú fondy na odškodnenie ľudí poškodených očkovaním, na rozdieľ od SR. Poznám veľa detí postihnutých očkovaním (moje dieťa nevynímajúc) a preto ma najviac zaujíma táto problematika.

 

Odpoveď Ing. Kataríny Augustinič

Dobrý deň,
 
       ospravedlňujem sa za neskoršiu odpoveď, ale dnešné dni sú úplne hektické.
       Osobne sa zasadzujem za to, aby neboli všetky očkovania povinné a rodič mal možnosť voľby. Máme v programe zrušenie povinných očkovaní:

  • Žltačka typu B (vírusová hepatitída B),
  • Hemofilové invazívne infekcie,
  • Pneumokokové invazívne ochorenia,
  • Mumps,
  • Rubeola (ružienka)

       Ostatné sme zatiaľ ponechali, keďže u nás bola na túto tému široká diskusia a zvažovali sme pre a proti. Môj osobný názor je, že by nemalo byť povinné žiadne a bolo by na zvážení rodiča, aj keď chápem, že sú na SR lokality, kde sú niektoré očkovania ešte potrebné.

 

Katarína
 
Ing. Katarína Augustinič
kandidátka do NR SR na kandidátke SaS, číslo 59
e-mail : katarina.augustinic@strana-sas.sk
tel : +421 90 5 014 726

 


Zverejnenie tohto článku (grafická úprava + doplnenie chýbajúcich mäkčeňov a dĺžňov) zabralo správcovi www.slobodaVockovani.sk približne 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Odpoveď Ing. Kataríny Augustinič (SaS) na otázky k povinnému očkovaniu

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok