Otvorený list predsedníčke vlády SR Ivete Radičovej (2.)

08.03.2011 09:06

predsedníčka vlády
prof. PhDr. Iveta Radičová, PhD.
Úrad vlády Slovenskej republiky
Námestie slobody 1
81370 Bratislava
 
 
V Bratislave v pondelok 7.III.2011


 

       Vážená pani Radičová,

 

       písala som v mojom liste, ktorý som Vám zaslala, 30.I.2011, že ma veľmi potešilo, že ste otvorene položili otázku ministrovi zdravotníctva p. Uhliarikovi o tom, či je naozaj nutné očkovanie bábätiek proti pneumokokom, tak som ostala veľmi znechutená Vašim nasledujúcim mlčaním (či už v otázke očkovania na Slovensku, alebo (ne)odpoveďou na môj list).

       Možno ste zaregistrovali v poslednom mesiaci dve relácie, ktoré sa vysielali v televíziách (Reflex 22.II.2011 na TV Markíza a Fokus 25.II.2011 na STV2) a možno ste ostali šokovaná (ako veľa rodičov, ktorí píšu do redakcií uvedených televízií, či do diskusií pod relácie), koľko poškodených detí ostalo (a ostáva) v SR po očkovaní, a ako to „zodpovedné“ orgány tutlajú a priam až zastrašujú rodičov, keď sa k tejto otázke vyjadria.

       Zámerne píšem zodpovedné orgány v úvodzovkách, pretože ma veľmi nahnevala odpoveď Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv na otázku, či táto organizácia, ktorá má slovo KONTROLUJE priamo v názve (nieto ešte v náplni práce), „kontroluje“ zloženie (šaržu) vakcín, keď dôjde k zmene ich zloženia zo strany výrobcu (konkrétne ide o thiomesal, čo je prudko jedovatá zlúčenina obsahujúca ortuť, používaná ako konzervant vo vakcínach, na tejto stránke nájdete celý list a odpoveď ŠÚKL: https://www.slobodavockovani.sk/news/sukl-netestuje-ci-je-vo-vakcine-ortut/). Odpoveď bola, že ŠÚKL NEKONTROLUJE prítomnosť thiomesalu! Znamená to teda, že čokoľvek, čo si výrobca napíše do žiadosti, tak mu to ŠÚKL schváli? Len tak, bez preverenia? Asi takým štýlom, ako bola schválená žiadosť firmy Pfizer (za 1 deň!) v prípade vakcíny Prevenar?!

       Vážená pani premiérka, sú mi veľmi sympatické Vaše vyjadrenia a aktivity, ktoré smerujú napr. k zlepšeniu situácie opustených detí, ktoré čakajú v detských domovoch, či Vaša podpora materským a rodinným centrám.

       Som však veľmi smutná, že zatiaľ, okrem otázky na ministra Uhliarika o pneumokokoch, volíte (a nielen Vy, ale aj všetci ostatní politici, česť výnimkám) „pštrosiu“ politiku, keď ide o zdravie všetkých detičiek v otázke očkovania.

 

       S pozdravom

Ing. Kristína Lipovská

 

P.S.: Najnovšie správy hovoria, že Japonsko zastavilo používanie vakcín po úmrtiach štyroch detí (https://www.sme.sk/c/5795802/japonsko-zastavilo-pouzivanie-vakcin-po-umrtiach-styroch-deti.html). (Ide o konkrétne o dve vakcíny, obe registrované aj na Slovensku: Act-HiB od firmy Sanofi Pasteur a v súčasnosti na Slovensku silne pretriasaný Prevenar od firmy Pfizer - pozn.red.)

 

Diskusia: Otvorený list predsedníčke vlády SR Ivete Radičovej (2.)

Re:Re:Stanovisko SUKL v súvislosti s hláseniami závažných nežaducich správ z Japonska

Mazag | 09.03.2011

Namiesto Prevenaru je to Prevenar 13, takže nie.

Re:Re:Re:Stanovisko SUKL v súvislosti s hláseniami závažných nežaducich správ z Japonska

kaja | 09.03.2011

Tvrdite, že sa použiva iny prevenar-ano, ale od kedy? Moj 14 mesačny syn dostal 2 krat ten japonsky prevenar.Takž vase tvrdenie je len čisty alibizmus.Dalej- už na druhy den od pozastavenia vakcinacie danymi vykcinami v Japonsku,bolo povedane že nie je pričinna suvislost-to ako niekto može ZODPOVEDNE prehlasit po tak kratkej dobe?Už len taka rychla reakcia ma jednoznačne nuti o takomto zavere pochybovat a neverit mu.Ak medicina nevie objasnit pričiny mnohych chorob, ako može daku pričinu vylučit-to už pišem o inych v sučastnosti velmi narastajucich ochoreniach ako autizmus,poruchy spravania,učenia,detsky diabetes,alergie atd.Ved nič o skutočnych pričinach dnešna medicina nevie-odvolava sa akurat na genetiku-ale po kom to tie deti dedia,ked je taky vyrazny narast,už nik neobjasni,no s určitostou povedia, že očkovanie to na svedomi nema.Ved to su do neba volajuce nezmysly a cielene zavadzanie verejnosti.

Re:Re:Re:Stanovisko SUKL v súvislosti s hláseniami závažných nežaducich správ z Japonska

magda | 09.03.2011

zaujimave...https://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-proti-pneumokokom/ma-zmysel-ockovat-deti-ktore-nestihli-povinne-ockovanie.html

tu je totiz Prevenar spominany, ockovalo sa s nim....

Re:Re:Re:Stanovisko SUKL v súvislosti s hláseniami závažných nežaducich správ z Japonska

Peter | 31.08.2011

To je alibizmus. Pokiaľ viem, Prevenar13 sa od Prevenaru nelíši technológiou výroby a prakticky ani zložením, okrem zvýšeného počtu antigénov. Inými slovami, Prevenar + 6 ďalších antigénov = Prevenar13. Z toho vyplýva, že ak dieťa zabije Prevenar, tak by ho pravdepodobne zabil aj Prevenar13.

<< 1 | 2 | 3 | 4

Pridať nový príspevok