Vakci-deň na ktorý sa nedostali ani niektorí zdravotníci, nová kniha o očkovaní, trestné oznámenie na ohováračov a pár zaujímavých zistení

28.09.2013 13:20

Ing. Marián Fillo

 

       Dnes (sobota 28.IX.2013) sa na mestskom úrade v Žiline odohral XIX. vakcinačný deň SR. Obdobne, ako minulý rok, ani tento rok nedovolili usporiadatelia účasť zástupcom hnutia za slobodnú voľbu v očkovaní, ale novinkou bolo, že tam nepustili ani niektorých zdravotníkov. Pritom téma hliníka a ortuti vo vakcínach by určite zaujímala nejedného rodiča-laika. Otázkou je, čo naši vakcinacisti pred slovenskou verejnosťou taja, keď nám nedovolia zúčastniť sa ich podujatia. Tým totiž zbytočne vytvárajú priestor pre konšpiračné teórie typu „Radia sa tam, ako zatočiť s neočkujúcimi rodičmi, preto ich tam nepustia“. Na moju prihlášku, zaslanú e-mailom osobe, zodpovednej za usporiadanie, som nedostal žiadnu odpoveď, rovnako tak šéfredaktorka časopisu Dieťa Ing. Renáta Krausová, ktorá sa o tom rozpísala podrobnejšie:

 

Embargo zo strany slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti: dňa 28.IX.2013 sa v Žiline koná XIX. vakcinačný deň Slovenskej republiky, na ktorom je účasť mesačníka dieťa a aktivistov nežiaduca!

       Nedávno som telefonovala s profesorkou Buchancovou, pretože som ju chcela poprosiť o zaslanie prednášky, ktorá odznela v januári 2013 na IV. Slovenskom vakcinologickom kongrese na tému hliník a ortuť vo vakcínach, pretože žiadna z prednášok z tohto podujatia nie je prístupná verejnosti. Išlo o prednášku: Účinky ortuti a hliníka na ľudský organizmus, autorov Buchancová J., Hudečková H., Švihrová V., Buchanec J., Valachová J. Zaujímalo ma, aké informácie dostali na tomto najväčšom slovenskom podujatí o vakcinácii slovenskí pediatri a rada by som ich sprostredkovala našim čitateľom. Pani profesorka bola veľmi ochotná, no vravela, že prípravu na tú prednášku už nemá uchovanú, ale že, veď nech prídem na XIX. Vakcinačný deň SR, kde bude prednášať prakticky to isté. Tam si to vraj môžem vypočuť. Nuž, prečo nie? Zaujíma nás, čo sa o vakcinácii dozvedajú naši lekári, preto som si sadla k počítaču a napísala mail profesorke Hudečkovej, ktorá má na starosti organizačné podujatie. Mail znel takto:

„Dobry den pani profesorka,
zdravim Vas z mesacnika Dieťa. Rada by som sa na Vas obratila s mojou ziadostou o ucast na XIX. Vakcinačnom dni Slovenskej republiky pre dvoch clenov redakcie mesačníka Dieťa. Zaslete mi, prosim, potrebne nalezitosti, alebo staci, ak sa Vam takto prihlasim so ziadostou o Vase povolenie vstupu na toto podujatie a Vy mi ju potvrdite e-mailom?
Dakujem Vam pekne a prajem Vam prijemny den
Ing. Renáta Krausová, šéfredaktorka časopisu Dieťa (+ kontakty)“

       Tento e-mail som zaslala dňa 8.IX.2013 profesorke Hudečkovej na jej adresu oficiálne uverejnenú v propozíciách k uvedenej akcii na webovej stránke Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti (SEVS), ktorá je hlavným organizátorom podujatia. Pretože pani profesorka na moju žiadosť nijako nereagovala, skúsila som to ešte raz a mail som jej opakovane zaslala dňa 10. 9. 2013 s nasledujúcim znením:

„Dobry den pani profesorka,
prosim Vas pekne, mohli by ste sa vyjadrit k mojmu mailu uvedenemu
nizsie, aby sme sa stihli prihlasit na Vase podujatie. Co treba pre to
spravit?...“

       Bohužiaľ, musím konštatovať, že pani profesorka dokonale zahrala mŕtveho chrobáka a vôbec na moju žiadosť nereagovala. Tak som poslala tretí mail, tentoraz na adresu pani Lámošovej, ktorá bola uvedená v pokynoch na zasielanie prihlášok. Nekontaktovala som ju predtým preto, lebo som sa nechcela prihlasovať na kongres tak ako lekári, ktorí majú túto akciu ako vzdelávaciu. Preto som sa ako človek z médií obracala priamo na hlavnú organizátorku, ktorá ale zjavne so mnou nemala záujem komunikovať. Nuž, na Slovensku je to tak. Arogancia moci sa opäť raz ukázala v plnom svetle.

       Tentoraz som sa dočkala odpovede:

„Dobry den,
podujatie "XIX. Vakcinacny den SR " je urcene pre lekarov a odbornych zdravotnickych pracovnikov, co je uvedene v programe podujatia.
Vzhladom na uvedene, neocakavame Vasu ucast.
S pozdravom
Lamosova“

       Nuž, posúďte sami. Čitatelia mesačníka Dieťa a ľudia, ktorí sledujú situáciu v povinnom očkovaní na Slovensku, si iste už neraz všimli, ako mesačník Dieťa priaznivci vakcinácie napádajú a vyčítajú mu, že dáva priestor antiočkovacej strane... A keď sa aktívne zaujímame o odborné podujatia a hlásime sa s cieľom informovať verejnosť o programe konferencie, o tom, čo sa na nej dozvedajú pediatri, tak naša účasť nie je očakávaná. Prečo? Na to si skúste odpovedať sami... Podobnú odpoveď ako mesačník Dieťa dostali aj aktivisti presadzujúci slobodnú voľbu v očkovaní.

       A ja tlieskam vedeniu SEVS, ktorá doslova ochrankou stráži svoje podujatia. Prečo? Obávajú sa azda, že aktivisti a tlač zistia, že „niečo je zhnité v štáte slovenskom?“... Prečo inak by zabraňovali prístupu na tieto podujatia? Ak je všetko tak, ako má byť, prečo sú prednášky tak prísne strážené, aby neprenikli na verejnosť a na rozdiel od podobných podujatí v Čechách, kde sú prednášky zverejnené na ich internetových stránkach, sú u nás dôsledne držané pod pokrievkou? Aby verejnosť nemohla vidieť, čo sa učia pediatri a nemohla prednášky nebodaj podrobiť kritike? Tomuto sa vraví vedecký prístup? Nie je vám hanba, vážené vedenie SEVS? Na akú zákopovú vojnu ste sa to vydali? Neuvedomujete si azda, že na Slovensku je očkovanie povinné, a preto majú rodičia právo dozvedieť sa, ako sa vzdelávajú naši pediatri, aká je úroveň ich vedomostí, či sú informovaní aj o rizikách týkajúcich sa vakcinácie a v akom rozsahu...? Pretože z kontaktu v ambulanciách neraz rodičia nadobúdajú dojem, že pediatri nemajú na našich vakcinologických konferenciách prístup k novým informáciám, o ktorých sa hovorí na svetových podujatiach. Akým právom sa odborná spoločnosť SEVS uzatvára kolovou hradbou mlčanlivosti? Zrejme si neuvedomujete, že vy ste tu aj pre rodičov detí a vaša činnosť má byť v tomto smere absolútne transparentná a je vašou povinnosťou komunikovať so zástupcami tlače a s aktivistami. Ako odborná spoločnosť máte vedieť obhájiť vaše postoje, ak má rodič s istotou podrobiť dieťa povinnému očkovaniu. Práve preto, že očkovanie je povinné, nemáte právo zamedzovať verejnosti, aby získala informácie z vašich podujatí.

       SEVS je združená v Slovenskej lekárskej spoločnosti, preto námietku voči takémuto postupu, aký ste preukázali voči mesačníku Dieťa i aktivistom, ktorí mali záujem o účasť na XIX. Vakcinačnom dni SR, vznesiem riaditeľke Slovenskej lekárskej spoločnosti PhDr. Želmíre Mácovej, MPH. Budem ju informovať aj o odmietavom postoji docentky Krištúfkovej, ktorá ako predsedníčka SEVS sa rozhodla s redakciou časopisu Dieťa nekomunikovať, ako mi oznámila nedávno mailom, a to len preto, že rodičia kritizovali jej názory vyjadrené v rozhovore s ňou. Rodičia sú nútení deti povinne očkovať, preto predsedníčka SEVS by mala dokázať čeliť ich kritike a obhájiť svoje názorové stanoviská. Postoj predsedníčky SEVS a celého vedenia SEVS, ktoré zabraňuje informovanosti verejnosti je v demokratickej spoločnosti neprípustný!

       Budem rada, ak sa k tomuto vyjadrí aj rodičovská verejnosť, aby som mohla riaditeľke Slovenskej lekárskej spoločnosti tlmočiť i názory rodičov. Verím, že to pani riaditeľku bude zaujímať, pretože toto, čo sa na Slovensku deje zo strany SEVS rozhodne neprispieva k zlepšeniu komunikácie medzi pediatrom a rodičom, skôr to celú situáciu zhoršuje, keď verejnosť vďaka takémuto embargu nadobúda dojem, že je čo zatajovať v súvislosti s povinným očkovaním. Vedeniu SEVS pripomeniem výrok: „Najprv ťa ignorujú, potom sa z teba smejú, potom ťa napadnú – a napokon vyhráš.“ (Mahátmá Gándhí), pretože verím, že v našej spoločnosti vyhrá právo rodičov na otvorené informácie.

Ing. Renáta Krausová, šéfredaktorka mesačníka Dieťa

 

obálka knihy Dr. ElekovejNová kniha o očkovaní

       V českých a slovenských novinových stánkoch, ktoré ponúkajú aj český časopis Meduňka, by sa mal dať kúpiť (ak sa ešte nevypredal) 2. diel knihy MUDr. Ludmily Elekovej „Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba“. Knižka vychádza v rámci Knihovničky Meduňky, kde každý štvrťrok vychádzajú knižky v rozsahu 100–160 strán za rovnakú cenu 3,60 €.

       Pôvodne to mala byť len jedna kniha, ale bolo o čom písať, takže nakoniec vznikli dva diely. Prvý diel mal u čitateľov obrovský úspech, pretože sa pomerne rýchlo vypredal a dlho bol nedostupný. Zo stánkov už bol pravdepodobne stiahnutý (alebo vypredaný), tak ak ho ešte nemáte, môžete si ho kúpiť v Česku tu:
https://medunka.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=73
a na Slovensku tu:
https://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/0/5/708-Ockovani-jeho-ucinky-nasledky-a-jejich-lecba-I

       Druhý diel si pýtajte v novinových stánkoch a trafikách. Ak sa Vám ho nepodarí zohnať, tak si ho môžete kúpiť v Česku tu:
https://medunka.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=74
a na Slovensku tu:
https://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/0/5/724-Ockovani-jeho-ucinky-nasledky-a-jejich-lecba-II

 

Trestné oznámenie na tvorcu pamfletu

       V pondelok sme uverejnili komentár k pamfletu, ktorý obviňoval slovenských odporcov povinného očkovania z neonacizmu a podobných nezmyslov. V pamflete bolo viacero ľahko preukázateľných lží a prekrútenín, čo usvedčuje jeho autora/autorov z toho, že im vôbec nejde o pravdu, ale o hádzanie špiny na tých, ktorí mu sú z finančných či iných dôvodov proti srsti. Toto je ukážková vizitka našich názorových oponentov a oveľa viac to vypovedá o nich samých než o tých, koho tým pamfletom chceli znemožniť. Z tohto dôvodu sme sa uspokojili so zverejnením neodškriepiteľných dôkazov o lživosti tohto pamfletu.

       Nie tak časopis Dieťa, ktorý bol v pamflete tiež zmienený a ktorý v súvislosti s tým podal trestné oznámenie. Viac o tom píše šéfredaktorka časopisu Dieťa:

 

Mesačník Dieťa podal trestné oznámenie v súvislosti s pamfletom „Komu dôverujú neočkujúci rodičia“

       Dňa 25.IX.2013 som podala v zmysle ustanovenia § 373 Trestného zákona trestné oznámenie na páchateľov, ktorí poškodzujú moje meno a meno časopisu Dieťa, ktorého som vydavateľkou. Konajú tak evidentne v snahe o diskreditáciu mesačníka Dieťa v očiach verejnosti. Mesačník Dieťa totiž od marca roku 2013 informuje rodičov otvorene o otázkach povinného očkovania detí a v poslednom čase priniesol dôležité informácie poukazujúce na škodlivosť prídavných látok vo vakcínach, ktoré sú na Slovensku tabuizované, pričom vo svete sa o nich otvorene informuje na medzinárodných kongresoch (naposledy Medzinárodný kongres o autoimunite v španielskej Granade v máji 2012, kde odznelo 12 prednášok na tému neurotoxicita hliníka vo vakcínach a mesačník Dieťa o tom priniesol informácie v rozhovore s imunológom profesorom Milanom Bucom, ktorý sa kongresu zúčastnil).

       V prílohe trestného oznámenia som okrem iného pripojila celý predmetný materiál „Komu dôverujú neočkujúci rodičia“, v ktorom sa autor vyjadruje k viacerým osobám, občianskym združeniam či internetovým stránkam a jednému internetovému rádiu a medzi nimi aj ku mne ako šéfredaktorke mesačníka Dieťa. O mne uvádza nasledujúce, pričom k môjmu menu použil vyobrazenie titulnej stránky mesačníka Dieťa:

„Renáta Krausová – Názory radikálov čistí a transformuje do formy, ktorú dokáže prijať aj umiernenejšia verejnosť. Publikuje ich prostredníctvom svojho časopisu Dieťa. Ten ťaží z mena hodnoverného média. Na to, aby mal časopis punc, odbornosť, zneužíva a vytrháva z kontextu názory vedcov, ktorých podporu následne stráca. Antipatie voči všeobecne uznávanej medicíne netají vo verejných diskusiách, vrátane podpory serveru www.badatel.sk.“

       V závere tohto materiálu sa autor pýta:

„Spýtal sa ale niekedy niekto na finančné prepojenia týchto ľudí?“

       Týmito ničím nepodloženými tvrdeniami autor hrubo poškodzuje moje meno a dobré meno mesačníka Dieťa, preto som podala trestné oznámenie. Predmetná správa vytvorená autorom vystupujúcim pod menom Jozef Magal sa šíri po internete, uviedol ju 23.IX.2013 na svojich stránkach aj denník SME. Z uvedenej správy by mohli ľudia nadobudnúť dojem, že mesačník Dieťa sa spája s extrémistickými skupinami. Správa uvádza slovné spojenia ako navádzanie na homofóbiu, propagátori krvavej revolúcie, radikáli, neonacisti, popierači holokaustu. Správa uvádza väzby na Slovenskú pospolitosť, s ktorou mesačník Dieťa nikdy nemal nič spoločné. V správe sa uvádza konštatovanie:

„Za popieranie vedy, na rozdiel od rasistických vyjadrení, nikoho z nich nepošlú do basy.“

        V závere správy autor uvádza ničím nepodloženú a absolútne nepravdivú domnienku:

„Spýtal sa ale niekedy niekto na finančné prepojenie TÝCHTO ľudí?“

       Ja, ako fyzická osoba a šéfredaktorka a vydavateľka mesačníka Dieťa sa prudko dištancujem od všetkých týchto klamlivých tvrdení, ktoré sa vedú zámerne s cieľom poškodiť dobré meno. Považujem za neprípustné a trestné, keď niekto vyslovuje absolútne nepravdivé domnienky o mojich finančných prepojeniach či prepojeniach mesačníka Dieťa na akékoľvek skupiny ľudí, či jednotlivcov, ktorí sa zaoberajú témou očkovania a slobody v očkovaní na Slovensku. Žiadne také prepojenia neexistujú. Rovnako za neprípustné považujem, že autor nabáda čitateľov tejto správy, aby sa zaoberali myšlienkou, že by bolo treba dotknuté osoby „poslať do basy“, pretože popierajú vedu v súvislosti s očkovaním. Nie je to pravda, mesačník Dieťa koná v súlade so zákonom a dobrými mravmi, prináša informácie od odborníkov, aj od vedcov, ktorí upozorňujú na nové vedecké závery, ktoré jasne deklarujú, že prídavné látky vo vakcínach nie sú bez rizika (všetky časopisy, v ktorých sa Dieťa venuje očkovaniu z oboch pohľadov – vyzdvihujúcich očkovanie aj upozorňujúcich na riziká očkovania som doložila k trestnému oznámeniu ako dokumentáciu).

       Podrobnejšie skutočnosti uvedené v trestnom oznámení nebudem zverejňovať. Uvádzam len stručnú informáciu, aby bola verejnosť v obraze.

Ing. Renáta Krausová, šéfredaktorka mesačníka Dieťa

 

Pár zaujímavých zistení

       Už sme tu viackrát písali o PR agentovi výrobcov vakcín Martinovi Kasardovi. Tiež zrejme neuniklo vašej pozornosti, že advokát JUDr. Marko Polakovič žiadal odo mňa v mene firmy GlaxoSmithKline (GSK) ospravedlnenie za článok v časopise Zem & vek 5/2013. Nuž, títo dvaja zrejme majú niečo spoločné. Okrem toho, že sa každý svojím spôsobom stará o (údajne) dobré meno GSK, vystupovali obaja ako moderátori a prednášajúci na konferencii Riziká a riešenia vo farmaceutickom priemysle. Na konferencii okrem zástupcov výrobcov vakcín (Sanofi, Pfizer, GSK, Novartis) vystúpil aj zástupca siete lekární Dr. Max, patriacej skupine Penta.

       Ďalej bolo v uplynulom týždni zaujímavé, aké finty na nás vakcinacistické úderky skúšali. Okrem iného sa po podanom trestnom oznámení zúfale snažili dokázať našu previazanosť s istou, údajne neonacistickou skupinou jednoducho tým, že niekto dal na našu FaceBookovú stránku ich reklamu. Okamžite potom začali tento fakt rozmazávať vo svojej FB skupine. To pripomína otrepanú fintu policajtov, ktorí niekoho chcú zabásnuť za držanie omamných látok, a tak mu nejaké jednoducho podhodia. Zaujíma ma, ako hlboko ešte vakcinacisti klesnú vo svojom boji proti pravde a slobode. Reklama bola každopádne bezodkladne zmazaná a užívateľ, ktorý ju vložil, má nadobro zakázaný vstup do našej FB skupiny. Ako pripnutú správu (pinned post) sme následne umiestnili na našu FB stránku tento text.

 

Výzva pre členov FB skupiny Za slobodnú voľbu v očkovaní

       Keďže sa v posledných mesiacoch rozmnožili podlé a zákerné osobné útoky nielen na Zem & vek, T.E.Rostasa, Slobodný vysielač, Bádateľ.sk, časopis Dieťa, ale aj na nás, tzn. stránku www.slobodaVockovani.sk a príslušnú (túto) FB skupinu, upozorňujem všetkých čitateľov tejto skupiny, že nikto z užšieho kruhu tvorcov www.slobodaVockovani.sk a adminov tejto FB skupiny nie je členom ani podporovateľnom akéhokoľvek extrémistického hnutia či skupiny, porušujúcej ľudské práva alebo navádzajúcej na porušovanie ľudských práv, neprijímal a neprijíma od týchto skupín akékoľvek dary či pomoc.

       Ak ľubovoľní extrémisti, "náckovia", rasisti atď. podporujú slobodnú voľbu v očkovaní, je to čisto ich osobná vec a za žiadnych okolností z toho nemožno vyvodiť, že my podporujeme nimi propagované porušovanie základných ľudských práv a slobôd. Naopak, naše hnutie za slobodnú voľbu v očkovaní je hnutím ZA dodržiavanie ľudských práv, hnutím proti zvráteným, jednotlivého človeka si nevážiacim, iba zisk uctievajúcim výrobcom vakcín, ktorí neváhajú dosahovať svoje amorálne zisky šliapaním po mŕtvolách tých, ktorých vraj ich výrobky (vakcíny) mali chrániť, klamaním a zavádzaním v médiách (neraz vlastnených tými istými skupinami, čo vlastnia daných výrobcov vakcín), vymývaním mozgov lekárom na nimi sponzorovaných školeniach, falšovaním vedeckých výskumov, podplácaním úradníkov, lekárov či nemocníc atď. atď. atď.

       V skutočnosti sú to oni - zákeráci a podliaci, čo o nás šíria z prsta vycucané lži - kto porušuje resp. navádza k porušovaniu základných ľudských práv a slobôd, napr. práva na slobodné informované rozhodnutie o akomkoľvek lekárskom zákroku, práva na fyzickú nedotknuteľnosť osoby ai.

       Sme si veľmi dobre vedomí, že to, čo sa v posledných mesiacoch deje, je sústredené a dobre zaplatené úsilie o rozbitie nášho čoraz silnejšieho a početnejšieho odporu proti zvôli farmaceutického priemyslu a jeho poskokov v štátnych zdravotníckych úradoch. Veľmi dobre vieme, odkiaľ vietor fúka, kto to platí atď., a akonáhle budeme mať k dispozícii rukolapné a ľahko overiteľné dôkazy, vyjdeme s nimi von.

       Takže keď niekto sem vloží reklamu, čo sa nijakým spôsobom netýka očkovania, obzvlášť ak to nie je reklama na výhodný úver, ale reklama na nejakú militantnú, polovojenskú či inú extrémistickú skupinu, chápte to ako čistú provokáciu práve z tých kruhov, ktoré chcú nekalým spôsobom pošpiniť naše dobré meno, česť a nezištnosť.

       Ak sa tak stane, všetkých vás prosím, aby ste taký príspevok okamžite hlásili ako spam, prípadne mi napísali súkromnú správu, pretože nie som na FB 24 hodín denne a niečo by mi mohlo uniknúť.

       Ak tu totiž necháme voľne povaľovať sa reklamu na také skupiny, z (nejestvujúceho) spojenia s ktorými nás farmako-mafia obviňuje, reklamu, ktorú sem pravdepodobne dáva zámerne niekto z radov vakci-mafie, tak to bude voda na mlyn vakci-mafiánskym podliakom a zákerákom, čo následne budú zaplavovať FB odkazmi "Aha, majú na FB odkaz na tých extrémistov - oni sú s nimi určite prepojení". Tak sa stalo i dnes a neuznaného pána hudobníka (nebyť jeho angažmá vo vakci-propagande, tak o ňom ani neviem), ktorý tak učinil, netreba menovať. Je prakticky isté, že to tu číta, a určite sa spozná aj sám.

       Je vám asi všetkým, čo máte svojich 5 pohromade, jasné, že toto je prejavom zúfalej snahy vakci-mafie dokázať, že sú pravdou tie Boha-pusté lži, čo na nás nakydali v nedávno zverejnenom pamflete:
https://www.slobodavockovani.sk/news/nieco-k-dezinformaciam-co-o-nas-siria-nasi-neprajnici/
hoci každému z vás je jasné, že sú to v skutočnosti len vyfabrikované lži, polopravdy, prekrúteniny a vyslovené nezmysly, ktorých jediným cieľom je viesť osobný útok tam, kde nemajú nijaké vecné argumenty (a tie teda nemajú ani omylom). Keďže (dúfam) nie ste ovce, verím tomu, že takéto snahy o našu diskreditáciu ľahko prekuknete a prípadnú propagáciu porušovania ľudských práv, ale i akúkoľvek reklamu na čokoľvek, čo nesúvisí s očkovaním, nahlásite, aby bola čo najskôr zmazaná a jej šíriteľ navždy vykázaný z tejto skupiny.

       Vopred srdečne ďakujem

 


Napísanie a zverejnenie tohto článku zabralo autorovi vyše 4 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.