Za posledné roky vzrástol v Austrálii počet rodičov, odmietajúcich očkovanie svojich detí, o 600%

15.12.2012 23:00

NaturalNews.com - 6.XII.2012 - Jonathan Benson

 

       Pôvodný článok "Vaccine myths unraveling: 600 percent increase in number of parents refusing vaccinations for their children (Australia)"
       z angličtiny preložila Želmíra Kramárová a jazykovo upravil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok - injekčná striekačka a ihla       Rodičia zo všetkých kútov Austrálie sa húfne prebúdzajú, uvedomujúc si nebezpečenstvo očkovania, čo je podložené novými vládnymi štatistikami o veľkom náraste počtu rodičov, ktorí sa rozhodli nedať očkovať svoje deti. Podľa týchto údajov došlo v posledných rokoch k 600%-nému nárastu informovaných odporcov očkovania, ktorí jednoducho nie sú ochotní nechať do svojich ratolestí vpichnúť toxické (jedovaté) a do značnej miery neotestované chemické koktejly.

       Tak veľa austrálskych rodičov berie zodpovednosť za zdravie svojich detí do vlastných rúk a činí informované rozhodnutia o očkovaní, že Austrálska vláda teraz horúčkovito pracuje na tom, aby ich od toho odradila a dostala ich späť medzi očkované stádo. Podľa 3AW 693 News Talk Zväz austrálskych lekárov spolu s Akadémiou vied vydali 20-stranovú propagandistickú brožúru, ktorou sa pokúšajú vyvrátiť všetku vedu, ktorá vyznieva nepriaznivo voči očkovaniu, ako by to boli len "bežné mýty", a tým uistiť všetkých, že očkovanie je dokonale bezpečné.

       Avšak ľudia tomu neveria a vláda u protinožcov začína panikáriť. Počas nedávno odvysielaného rozhovoru s hostiteľom talk show Neilom Mitchellom, ktorý mnohokrát mal tú drzosť verejne hlásať svoj pomýlený názor, že rodičia, ktorí odmietnú očkovanie, sa dopúšťajú týrania detí, prezidentka Australian Vaccination Network (AVN; občianske združenie v Austrálii, snažiace sa o vyššiu informovanosť o rizikách očkovania - pozn. red.) Meryl Dorey vysvetlila, ako jej práca v šírení vedeckých poznatkov o očkovaní, často ignorovaná mienkotvornými médiami, pomáha posúvať verejnú mienku.

       "Sme presvedčení, že každý má právo urobiť informované rozhodnutie o očkovaní, a to znamená, že človek by mal mať prístup k obom stránkam tohto problému," povedala Meryl Dorey konfliktnému Mitchellovi počas rozhovoru. "Sme absolútne proti akejkoľvek forme povinného očkovania," dodala, protirečiac radikálnym novým návrhom, aby bolo očkovanie detí povinné.

       Mitchell, nie veľmi spokojný s dobre odôvodneným a logickým prístupom k otázke očkovania zo strany Meryl Dorey, rýchlo využil bežné štvavé a manipulačné techniky v snahe vložiť Meryl Dorey do úst slová, ktoré nepovedala, a urobiť z nej hlupaňu. Ale jeho chabé pokusy úplne zlyhali, kedže Meryl Dorey úspešne poukázala na niekoľko dôležitých faktov o očkovaní, na ktoré sa často "zabúda", faktov, ktoré jednoducho nemožno poprieť.

       "V skutočnosti máme v Austrálii najvyššiu úroveň zaočkovanosti, akú sme kedy proti čiernemu kašľu mali, a zároveň najvyšší počet prípadov čierneho kašľa, aký sme kedy mali," vysvetlila Dorey, čím vyvrátila mýtus, že klesajúca zaočkovanosť je zodpovedná za návrat čierneho kašľa v niektorých oblastiach. "Máme viac čierneho kašľa, než sme mali pred zavedením tejto vakcíny do programu plošného očkovania v roku 1953."

       Rozhovor s Meryl Dorey si môžete vypočuť v plnej dĺžke tu:

 

Ďalšie zdroje:

 


Zverejnenie tohto článku (korektúra prekladu + grafická úprava) zabrali šéfredaktorovi www.slobodaVockovani.sk približne 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Za posledné roky vzrástol v Austrálii počet rodičov, odmietajúcich očkovanie svojich detí, o 600%

Počet odmítajících roidičů

Klára | 16.12.2012

Dobrý den,
v Česku jeden "odborník" (tuším, že pan Prymula) říkal, že rodičů odmítajích očkování jsou desítky, maximálně stovky a rozhodně ne tisíce. Z toho jsem si vyvodila závěr, že už jich budou tisíce, snad i více..
Máte nějaký soukromý tip, kolik rodičů už nad očkováním přemýšlí a aspoň nějaké odmítá? Zajímalo by mě to..

Re:Počet odmítajících roidičů

MUDr.Ludmila Eleková | 16.12.2012

Těch striktně odmítajících, ochotných jít do konfrontace s úřady, je málo, možná stovky. Mnoho dalších dítě naočkuje jen částečně, nějak to splichtí s pediatrem, další si vymůžou zdravotní kontraindikaci - velmi často oprávněně, ale musí se sami starat, prootže lékaři dají sami od sebe kontraindikaci jen ve zvlášť závažných případech, někdy ani tehdy ne.
Přesnější obrázek o neočkujících rodičích nabízí pacientský časopis BONUS (zdr. pojištovna OZP), v jednom z nedávných čísel byla část o očkování, kromě novinek, co jak hradí tam byla noticka, že patříme-li k cca 3% rodičům,kteří odmítají očkovat své děti, už nám nehrozí pokuta atd. Tj. pojištovna podle svých záznamů ví, že u 3% dětí se nevykazuje očkování. Fakticky to znamená, že neočkovaných bude víc, viz výše. 3% dětí při roční porodnosti kolem 90000, krát 15let je 40500 dětí. U dětí do 5 let, kdy se očkuje nejvíc a nejvíc se kolem toho nadělá humbuku, jde o 13500 dětí. Buďme vstřícní a zaokrouhleme to na deset tisíc.
Nevím, kam prof. Prymula chodí na ty čísla, asi se holt nic moc nehlásí. Mnoho lidí se snaží držet v ilegalitě. Pediatr třeba nic nenahlásí, ale pokud dítě neočkuje, logicky nevykáže pojištovně kód očkování ani vakcínu.
Je-li to podobné na Slovensku, půjde o cca 5000 dětí do 5 let.

Re:Re:Počet odmítajících roidičů

Ing. Marián FILLO | 16.12.2012

Ťažko povedať...
Niektorí lekári aj vykážu očkovanie a nechajú si ho preplatiť poisťovňou, ale reálne nezaočkujú. Neviem, čo potom robia s vakcínou. Nie je zrovna košér vyliať ju do umývadla, keďže to je biohazard. Teoreticky by ju mohli predať na čiernom trhu, ale kto by mal o taký sajrajt záujem???

Re:Re:Re:Počet odmítajících roidičů

MUDr.Elekova | 26.12.2012

Obavám se, ze vetsinou v umyvadle skončí.

Re:Re:Počet odmítajících roidičů

Klára | 18.12.2012

To už je docela zajímavé číslo, zvlášť tehdy, pokud bysme se všichni rodiče rozhodli stát zažalovat :)

aj tu

jar | 16.12.2012

No kiežby aj na Slovensku poriadne vzrastol pocet neockujucich rodicov.Dufam v to.

Čierny kašeľ

Ing. Marián FILLO | 16.12.2012

Na Slovensku to je tak nejak podobne. Prakticky najvyššia zaočkovanosť v Európe (99%, viď https://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/timeseries/tswucoveragedtp1.htm ) a druhá najvyššia chorobnosť (počet prípadov v prepočte na 100.000 obyvateľov) na čierny kašeľ v Európe (po Nórsku, ktoré má tiež 99% zaočkovanosť), viď:
https://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/timeseries/tsincidenceper.htm

A nárast neočkovačov u nás bude za posledných pár rokov pravdepodobne podstatne vyšší než 6-násobný, na druhú stranu sme však začínali z oveľa nižších čísel než Austrália.

Re:Čierny kašeľ

Helena | 16.12.2012

Ďakujeme za preloženie tohto článku z web stránky www.naturalnews.com Ja si myslím, že pán Mike Adams čo vedie túto web stránku je jeden veľmi múdry človek. Osobne sa od neho veľa učím. Vedľa počítača mám zošit a niektoré jeho doporučenia si vypisujem. (Dosiahla som, že som na nula liekov a moja 99 ročná matka len na kvapkách na trávenie).

Tabuľka

Magda | 30.12.2012

Ďakujem za tabuľku, presne takú som zháňala. Zaujímalo ma totiž, aká je zaočkovanosť v Nemecku, kde momentálne bývame. Prekvapilo ma, že Nemci očkujú akoby ich za to platili... aj keď je to nepovinné! Ešte by ma zaujímalo, aká je celková zaočkovanosť v Nemecku, ak je taký údaj k dispozícii.

Re:Tabuľka

Ing. Marián FILLO | 02.01.2013

Tak to závisí od toho, že proti čomu, lebo DTP (proti záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu) je síce zaočkovaných 99%, ale proti žltačke typu B to už je len 93% (u nás 99%):
https://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/timeseries/tswucoveragehepb3.htm
čo znamená, že cca 7% detí nedostane Infanrix Hexa, ale buď nič (menšina) alebo menej-zložkové vakcíny (väčšina).

Proti hemofilom tiež len 93% (u nás 99%):
https://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/timeseries/tswucoveragehib3.htm

Proti detskej obrne len 95% (u nás 99%):
https://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/timeseries/tswucoveragepol3.htm

Pneumokoky len 15% (Slovensko 99%):
https://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/timeseries/tswucoveragepcv3.htm

Vyzerá to teda tak, že významné množstvo detí má v Nemecku len očkovanie proti záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu, pričom hemofily, pneumokoky, detskú obrnu a žltačku typu B majú na háku.

Záznamy: 1 - 10 zo 10

Pridať nový príspevok