V sobotu 10.III.2012 sú voľby do NR SR

09.03.2012 15:52

 

       Milé čitateľky, vážení čitatelia,
 
       zajtra, t.j. v sobotu 10. marca 2012 od 700 do 2200, budú prebiehať voľby do Národnej rady Slovenskej republiky, nášho zákonodarného orgánu.

       Nerobím si ilúzie, že nás tieto voľby spasia. Určite nie. V skutočnosti sa občianska aktivita skutočného občana voľbami nekončí, ale naopak - začína. Politikom treba neustále hľadieť na prsty, netreba im veriť, ale naopak - neustále ich kontrolovať, vyzývať ich ku konaniu toho, čo konať majú, tvrdo a neúprosne ich pranierovať za robenie toho, čo robiť nemajú, všetkými možnými spôsobmi ich nútiť, aby splnili to, čo sľúbili.

       Napriek tomu všetkému však predsa len trochu záleží na tom, čo za osoby sa budú podieľať na tvorbe zákonov Slovenskej republiky, vrátane zákonov, týkajúcich sa očkovania. Preto sa domnievam, že hoci sotva nájdeme nejakú naozaj po všetkých stránkach dobrú (rozumej: nám vyhovujúcu) stranu, predsa len treba ísť voliť a vybrať si to, čo nám vyhovuje zo všetkého nevyhovujúceho najviac. Alebo opačne - vybrať si to, čo narobí najmenšie škody. Nevoliť by pri súčasnom (nevyhovujúcom, ale do zajtra už nezmeniteľnom) volebnom systéme znamenalo v podstate voliť najsilnejšiu stranu.

       V tejto neľahkej voľbe vám snáď pomôže naše "Vyhodnotenie predvolebného prieskumu postojov politických strán k povinnému očkovaniu", i keď si uvedomujem, že (ne)očkovanie nie je jediným kritériom pri voľbe do NR SR.

       Veľa Múdrosti pri zajtrajšom "rozhodujúcom okamihu" vám zo srdca praje

Ing. Marián Fillo

 


Napísanie a zverejnenie tohto článku zabralo autorovi takmer 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.