E-mail RÚVZ TT pediatrom ohľadne ochrany osobných údajov pri udávaní rodičov, odmietajúcich povinné očkovanie svojich detí

25.04.2013 05:26

MUDr. Miriam Ondicová,
Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ)
so sídlom v Trnave

 

Od: ondicova@ruvztt.sk
Predmet: Dôležité upozornenie : hlásenie odmietnutia očkovania
Dátum a čas: streda 24.IV.2013 o 09:54:57

 

Vážené kolegyne, vážení kolegovia!

 

ilustračný obrázok - 3D paragraf       Dovoľujem si Vás upozorniť, že Záväzné stanovisko Úradu na ochranu osobných údajov SR 1/1012 z 24.IV.2012, ktorým bola právne ošetrená oprávnenosť PZS poskytovať osobné údaje neplnoletých fyzických osôb, ktoré sa nepodrobili povinnému očkovaniu a osobné údaje ich zákonných zástupcov je účinné do 30.IV.2013. (Do tohto dátumu mala byť prijatá novela zákona 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, do ktorej bolo zakompované aj povinné očkovanie)

       Nakoľko novela zákona zatiaľ schválená nebola, upozorňujem Vás, že ak evidujete odmietnutia povinného očkovania detí, ktoré sú Vašej starostlivosti, aby ste nám ich ešte nahlásili do tohto termínu. Odmietnutia povinného očkovania od 1.V.2013 si evidujte v zdravotnej dokumentácii zápisom. O ďalšom postupe - forme hlásenia na RÚVZ do schválenia novely zákona 355 Vás budem včas informovať.

 

       S pozdravom

MUDr. Miriam Ondicová

 


Zverejnenie tohto článku zabralo šéfredaktorovi www.slobodaVockovani.sk približne 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, keď našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: E-mail RÚVZ TT pediatrom ohľadne ochrany osobných údajov pri udávaní rodičov, odmietajúcich povinné očkovanie svojich detí

Re:Re:rešerš článku

peter | 02.05.2013

nuž, čo ste si zvolili, to máte...
ale o inom. Vedel by mi niekto vysvetliť, ako to vlastne bolo s tou variolou, to bola teda dosť vážna choroba, očkovanie voči varilole bolo vlastne zbytočné ?

Re:rešerš článku

Eva Juhárová | 25.04.2013

No a k tomu môjmu príspevku predchádzajúcemu: asi tých pediatrov bude viac, lebo toto je predsa únik dôvernej informácie - zo siete pediatrov. Takže predsa len - sláva. Tlačte na pílu, tlačte, len tak ďalej, milí úradníci štátnej správy, raz sa na vás bude spomínať ako na zaslúžilých národných buditeľov.

Udavač - udavač

m | 17.05.2013

navrhujem spraviť web s mapou Slovenska (google maps vnorené), kde by boli "špendlíčky" v mestách s lekármi - udavačmi.
Urobili by sme hitparádu - ktorý lekár dal najviac udaní - aby to bolo všetko "kóšer" a v súlade so zákonom, tak by sme tam fukli naskenované "pozvánky z RUVZ" a "rozkazy o sakcii" (kedže už sa ani neserú, sorry za výraz) s predvolaniami a rovno dávajú pokuty. Na tom sú pekne krásne mená lekárov, aj s ich eseročkami aj adresou ambulancie.

A možno aj rodič, ktorý by nemal výhrady voči očkovaniu, keď uvidí, že jeho pediater je obyčajný komunistický udavač, tak si rozmyslí, či k nemu bude mať dôveru (čo ak bude mať jeho dieťa rakovinu a on to vytrúbi kade-tade? prípadne žltačku ? a pán dochtor to nahlási rovno do školy - žiak ten a ten vám zavliekol žltačku? alebo vši? :-DDD

a vyrobiť nálepky "som lekár -udavač" a zadarmo im označiť ambulanciu. Keď tam môžu dávať plagáty farmafirmy, prečo nie my????

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Pridať nový príspevok